Duitsland laat goud glippen in Olympische finale

Rusland Duitsland Olympische Spelen Face-Off IJshockey

De Olympische finale was er een tussen de Russen, die verwacht werden met al hun KHL sterren, en de totaal niet verwachte Duitsers. En dat is vooral te danken geweest aan het goede keeperswerk van Danny aus den Birken de 33 jarige goalie van Red Bull Munchen die met uitstekende reddingen in de kwart en halve finale de Duitsers er doorheen sleepte. Kon hij in de finale ook een heldenrol vertolken? Onze eigen Cor Machielsen zat om 05:00 uur al weer voor de tv en brengt jullie weer op de hoogte van wat er zich allemaal op de ijsvloer in PyeongChang afspeelde.

Rusland – Duitsland 4-3 OT

Pas 0.5 seconden voor het einde van de eerste periode konden de Russen de Duitse muur afbreken. Vyacheslav Yoynov scoorde met een hard schot in de bovenhoek. De Duiters deden wat terug in de tweede periode met een goal van Felix Schutz. Wie had dat verwacht na 40 minuten een 1-1 stand? Wij van face-off in ieder geval niet.

Gekkenhuis in de derde periode

In de derde periode was het echt eigenlijk best onwerkelijk wat er allemaal gebeurde. Nikita Gusev bracht de Russen op voorsprong maar binnen tien seconden daarna was het Dominik Kahun die de Duitsers weer op gelijk hoogte bracht. Het goud lag binnen handbereik voor Duistland toen Jonas Muller de 2-3 binnen schoot en de Russen ook nog eens een twee minuten penalty kregen. Met een empty net en dus vijf tegen vijf veldspelers scoorde Nikita Gusev liggend op het ijs met het puntje van de stick de 3-3 in de 59e minuut.

Overtime

De beslissing zou moeten volgen in de vier op vier tijdens overtime. Een hele grote kans van Ilya Kovalchuk werd nog uitstekend gered door Danny aus den Bircken. Een power play ging het verschil maken na high sticking van Patrick Reimer. Eerst nog een schot op de lat van Pavel Datsyuk, maar in de 69e minuut scoorde Kirill Kaprizov met een hard schot zodat de Russen het goud kregen omgehangen. Voor de Duitsers rest het zilver met toch een gouden randje.