Tampa Bay, Winnipeg en Toronto doen goede zaken


NHL Recaps Face-Off

Maar liefst twaalf wedstrijden en een Olympische finale. Team Face-Off zat er weer klaar voor. Ze zagen onder andere een unicum bij de Oilers, elf goals in Florida en de strijd in de Atlantic divisie. Marko Bok, Cor Machielsen, en Jeroen Veenstra praten jullie weer bij.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 3-5

Ottawa werd in eigen huis voor schut gezet door de Flyers, dat de vijfde zege op rij boekte. Ivan Provorov opende al na 28 seconden de score. Philadelphia liep daarna via goals van onder andere Nolan Patrick en Claude Giroux uit naar een 5-1 voorsprong. In de absolute slotfase deden de Senators nog wat terug en leek de score nog draaglijk (mb)

Calgary Flames – Colorado Avalanche 5-1

Al na achttien seconden lag de puck achter Colorado goalie Semyon Varlamov, door Michael Frolik. Mark Giordano bouwde de voorsprong uit, waarna Nathan MacKinnon de enige goal van de Avalanche scoorde, na een klein foutje van Flames goalie Jon Gillies. Dat had geen invloed op de uitslag want verder dan een goal kwamen de mannen uit Colorado niet. De score werd uitgebouwd door Sean Monahan, Troy Brouwer en Mikael Backlund. CM

Dallas Stars – Winnipeg Jets 3-5

Dallas overtrof de Flyers en Calgary en opende na tien (!) seconden al de score, via Tyler Pitlick. De Jets waren niet van slag en schoten in periode twee gewoon even vijf goals achter Kari Lehtonen en Ben Bishop. Dustin Byfuglien had drie assists, Nikolaj Ehlers een goal en twee assists. Tyler Seguin en Alexander Radulov scoorden nog tegen (mb)

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 4-3

Toronto en Boston vechten om plaats twee in de Atlantic divisie en hoewel Boston nog vijf duels te goed heeft, kan dat nog best spannend worden. Dan hadden de Leafs wel een zege nodig en die kwam er. Brad Marchand scoorde twee goals voor de Bruins in periode één, opgesplitst door goals van Mitchell Marner en Nazem Kadri. Jake DeBrusk zette Boston weer op voorsprong, waarna Nazem Kadri ook zijn tweede maakte. Met overtime op de loer, was het Ron Hainsey die de winnende maakte voor Toronto (mb)

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-4 SO

Montreal en Tampa Bay noteerden een hoop schoten, straffen en goals. En Tampa Bay won, zoals zo vaak dit seizoen. Byron Foese zette de Canadiens op voorsprong, Brayden Point maakte 1-1. Nikita Kucherov maakte een mooie powerplay goal, waarna Joe Morrow de zaken weer gelijk trok. Max Pacioretty zette daarna Montreal weer op voorsprong: 3-2. Ryan Callahan stuurde de teams naar overtime, waarin de beslissing niet viel. De shoot-out was snel klaar, Montreal miste alles en Brayden Point scoorde voor de Lightning (mb)

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 3-1

In een duel tussen twee ploegen die een momentum switch goed kunnen gebruiken, trokken de Detroit Red Wings aan het langste eind. Danny DeKeyser opende de score. Noah Hanifin kon daarna de score nog gelijktrekken, maar dankzij goals van Henrik Zetterberg en Trevor Daley verliezen de Hurricanes het vijfde duel op rij. (jv)

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 6-5

Op de dag van de Olympische ijshockeyfinale waren twee Russen de sterren in het duel tussen de Panthers en de Penguins. Evgenii Dadonov bleek de sterkste. De Rus van Florida Panthers completeerde twee minuten voor het einde zijn hattrick. Evgeni Malkin maakte twee goals voor Pittsburgh Penguins. (jv)

New Jersey Devils – New York Islanders 2-1

Inmiddels heeft Taylor Hall al 21 wedstrijden op rij punten gescoord. Ook in deze wedstrijd hield hij dat vol met twee assists. De Islanders kwamen op voorsprong door een goal van Jordan Eberle in de tweede periode. Echter in de derde periode werd die goal ongedaan gemaakt door twee goals van Kyle Palmieri. CM

Washington Capitals – Buffalo Sabres 5-1

Washington Capitals boekte een eenvoudige zege ten koste van Buffalo Sabres. Evgeny Kuznetsov (twee goals en twee assists) en Alexander Ovechkin (twee goals) zorgden er voor dat er aan het eind van de wedstrijd een ruime marge in het voordeel van de Capitals stond. (jv)

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3-2

Tot twee keer toe gaf Chicago Blackhawks een voorsprong weg en daar betaalde het aan het eind van de wedstrijd de rekening. In een derde periode waarin de goalie van de Blackhawks nauwelijks werd getest pakte Josh Anderson de zege namens de Blue Jackets. Pierre-Luc Dubois noteerde een goal en een assist. (jv)

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 2-0

Antti Raanta scoorde een shutout tegen de Ducks, alle 26 schoten werden gestopt. Ryan Miller van de Ducks stopte er 37, en werd een keer gepasseerd. Door goals van Jason Demers en een empty netter van Max Domi bleven de punten in de Gila River Arena. CM

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 3-4

Twee unicums deze wedstrijd. De Oilers winnen voor het eerst sinds 2011 in Los Angeles en Todd McLellan wint voor het eerst sinds hij coach is van de Oilers een challenge. De Oilers kwamen op een 0-1 voorsprong binnen de eerste minuut door Anton Slepyshev. Daarna waren het Leon Draisattl en Jujhar Khaira maakte de drie compleet. De Kings deden tussendoor wat terug door Tyler Toffoli zodat na 40 minuten er een 1-3 stand op het scorebord stond. Tobias Rieder maakte het weer spannend met de 2-3 maar na de empty netter van Ryan Strome voor de 2-4 in de 59e minuut dacht iedereen dat het over was. Dustin Brown scoorde nog een redirect en negen seconden voor tijd was er een scrum voor de goal, de scheidsrechters gaven geen goal. Challenge van de Kings, scheidsrechters gaven goal, dus coach challenge van de Oilers en vanuit de situation room in Toronto gaven ze de Oilers gelijk voor goalie interference en de terechte winst voor de Oilers was in de pocket. CM

Previous Duitsland laat goud glippen in Olympische finale
Next NHL Draftwatch: Zeldzaam zwak jaar voor centres