Record voor Nazem Kadri, zeges voor Colorado en Florida


NHL Recaps Face-Off

Drie duels afgelopen nacht, met onder andere een persoonlijk record voor Nazem Kadri. Marko Bok praat je bij

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 6-3

De Columbus Blue Jackets deden hun logo eer aan en vuurden er op los. Het bleken vooral heel veel losse flodders te zijn. 57 keer werd er een schot gelost op goalie Frederik Andersen van de Toronto Maple Leafs en 54 keer had hij een antwoord. Man of the Match was echter Toronot forward Nazem Kadri. Hij had had twee assists en een hattrick en noteerde daarmee zijn hoogste aantal punten in één duel tot nu toe. Patrick Marleau had drie punten en Mitchell Marner pikte ook nog een goal + assist mee. Bij de Blue Jackets was Nick Foligno de grote man, maar twee goals en een assist was niet genoeg. (mb)

Colorado Avalanche – Montreal Canadiens 2-0

Ook bij Montreal weten ze dat veel schieten niet per se de winst oplevert. In het geval van afgelopen nacht leverde het zelfs geen goal op, want Semyon Varlamov stopte alle 44 schoten. Colorado pakte daarmee de tiende thuiszege op rij en evenaart daarmee de seizoenen 83/84 en 94/95, toen nog spelend als de Nordiques. Carl Soderberg en Alexander Kerfoot maakten de goals voor de Avalanche. (mb)

Vancouver Canucks – Florida Panthers 3-4

‘Een goed begin is het halve werk’ of ‘hardlopers zijn doodlopers’. Beide gezegdes waren van toepassing in de wedstrijd tussen Florida en Vancouver. De Canucks stonden na 37 seconden op 1-0, de Panthers stonden met 4-2 voor na twintig minuten. Het verschil werd gemaakt door twee snelle goals in een minuut van de Panthers. Alexander Petrovic scoorde zijn eerste goal van het seizoen en dat was zijn eerste sinds 15 november 2016. (mb)

Previous Wie pakt het laatste playoff ticket in de BeNe League?
Next Canada wint burenruzie, Finland verslaat Rusland