Wie pakt het laatste playoff ticket in de BeNe League?


Chiefs Leuven EIndhoven Kemphanen, Antwerp Phantoms ijshockey Face-Off

Het laatste speelweekend in de BeNe League komt eraan. We zien HIJS Hokij Den Haag, Unis Flyers Heerenveen, Luik Bulldogs, ERA Renomar HYC, AHOUD Devils Nijmegen, Laco Eaters Geleen en Amsterdam Tigers zeker terug in de playoffs. Er is nog één ticket te pakken, waar drie teams voor in aanmerking komen. We blikken vooruit op de laatste speelronde; wie plaatst zich voor de playoffs? Wordt het Chiefs Leuven, Eindhoven Kemphanen of Antwerp Phantoms.

CHIEFS LEUVEN 23-27

Chiefs Leuven ijshockey Face-Off

BeNe 18 Feb 2018 18:15 Chiefs Leuven Zoetermeer Panters

One shot, one chance. Dat is het verhaal van Chiefs Leuven voor dit weekend. Zondag staat het op de eigen ijsbaan tegen Zoetermeer Panters om een playoff ticket te bemachtigen. De Chiefs weten dat maar één resultaat telt; winst. Bij elk ander resultaat moeten de rekenmeesters van stal gehaald worden, en het weet dat Eindhoven slechts één punt achter de Belgen vertoeft. Het zou voor Leuven de eerste keer zijn dat het de playoffs bereikt van de BeNe League, en dat men deze kans heeft is al een verdienste.

Zoetermeer won het eerste duel met 5-4, is uitgeschakeld, maar zal het teleurstellende seizoen in stijl af willen sluiten. Aan Chiefs de taak om alle scenario’s uit te sluiten en zich te plaatsen voor het post-season.

EINDHOVEN KEMPHANEN 23-26

Kemphanen Face-Off

BeNe 18 Feb 2018 18:00 Amsterdam Tigers Eindhoven Kemphanen

Waar Eindhoven lange tijd zeker leek van een plaats bij de eerste acht, is men in Brabant als een kaartenhuis in elkaar gestort. Resultaat is dat Eindhoven nu op een negende plaats staat, en dus moet vrezen voor uitschakeling. Zeker omdat het onderlinge resultaat met Chiefs Leuven (twee zeges voor de Belgen) in het nadeel is. Maar! Er is nog een reddingsboei; ten eerste moet Chiefs Leuven verliezen. Als dat gebeurt komt Eindhoven in de picture. Dan moet het zelf in Amsterdam winnen, en dat is niet geheel onmogelijk.

In Eindhoven eindigde het eerste duel in een 6-2 winst voor Kemphanen, en met een red hot Nick Verschuren aan boord, moet je Eindhoven zeker niet zomaar afschrijven.

ANTWERP PHANTOMS 21-23

Antwerp Phantoms ijshockey Face-Off

BeNe 16 Feb 2018 20:30 Ahoud Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
BeNe 17 Feb 2018 20:30 Antwerp Phantoms Laco Eaters Limburg
BeNe 20 Feb 2018 20:00 Trappers Toekomstteam Antwerp Phantoms

Op basis van verliespunten heeft Antwerp de beste kaarten op een ticket in de playoffs. Echter door de twee dikke nederlagen van afgelopen weekend -waar de ploeg liefst 24 treffers moest slikken-, en het resterende programma, is Antwerp zeker geen zekerheidje. Het resterende programma is uitdagend te noemen. Achtereenvolgens Nijmegen, Geleen en Tilburg doemen op. Alleen van het reeds uitgeschakelde Trappers werd gewonnen.

Daarbij komt ook dat Nijmegen vrijdag de vijfde plaats kan gaan opeisen, en zo Geleen voor kan blijven. Het scenario is duidelijk voor Antwerp; twee van de drie duels moeten gewonnen worden, en dan moet Leuven sowieso punten verspelen. Alleen bij drie winstpartijen is Antwerp 100% zeker van de playoffs.

Previous Boston nadert koppositie, terwijl Tampa verliest van Buffalo
Next Record voor Nazem Kadri, zeges voor Colorado en Florida