Boston nadert koppositie, terwijl Tampa verliest van Buffalo

NHL Recaps Face-Off

Een drukke nacht in de NHL met twaalf wedstrijden. Cor Machielsen, Rik Bruijnius, Marko Bok en Jonathan van Osta brengen jullie weer up to date en zagen Boston dichter bij de koppositie komen.

Boston Bruins – Calgary Flames 5-2

Patrice Bergeron en Riley Nash scoorden beiden twee keer voor de Boston Bruins en daarmee maakte ze een 2-1 achterstand goed die de Flames brutaal hadden genomen door goals van Sam Bennett en Johnny Gaudreau. Zdeno Chjara deed ook nog een duit in het zakje en zorgde daarmee dat de Bruins tot op een punt genaderd zijn in de League achter de Tampa Bay Lightning en met twee wedstrijden minder gespeeld. David Rittich van de Flames kreeg 40 schoten te verwerken, en moest vijf keer vissen. (cm)

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 5-3

De nummer één van de Eastern Conference op bezoek bij de nummer zestien. En het werd geen makkie, sterker nog: er werd verloren. Buffalo was vandaag in alles de bovenliggende partij, meer goals, meer shots, betere powerplay en betere penalty kill. Al met al een terechte overwinning dus. Sam Reinhart scoorde twee goals en Ryan O’Reilly kwam met een goal en een assist van het ijs af en zo waren zij de hoofdrolspelers van vandaag, en verloor Tampa Bay de derde wedstrijd van de laatste vijf. (rb)

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 1-4

Vanavond trok Columbus er weer op uit om de tegenstander murw te schieten. Eerder deze week kwamen ze tot vijftig schoten op doel vandaag werden het er zelfs eenenvijftig. Vandaag waren er vier verschillende doelpuntenmakers maar Zach Werenski sprong er uit met drie assists. Captain John Tavares scoorde voor de Islanders, maar kon niet het zesde verlies op rij voorkomen. (rb)

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 4-5 SO

Taylor Hall scoorde vroeg in de tweede periode de eerste voor New Jersey wat de gelijkmaker was op dat moment. Maar hij kreeg daarbij ook een zware check te verwerken en kwam de rest van de periode niet meer terug op het ijs. In de derde periode kwam hij toch weer terug en dat luide meteen de comeback van New Jersey in. Er werd een twee goals achterstand goed gemaakt en het was Taylor Hall zelf die wederom de gelijkmaker scoorde. Zo kon New Jersey na verlenging op penalty shots winnen. En zo werd er weer voor het eerst in vijf wedstrijden gewonnen. (rb)

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 6-3

Pittsburgh won de negende thuiswedstrijd op rij, in een leuke wedstrijd tegen de Senators. Jake Guentzel en Zach Aston-Reese scoorden allebei twee goals, voor Aston-Reese waren dat zijn eerste twee NHL goals. Bij Ottawa stonden Derick Brassard, Colin White en Matt Duchene op het scorebord, maar het was niet genoeg voor een puntje of meer. Sidney Crosby had drie assists (mb)

Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings 7-3

Carolina maakte gehakt van de Kings en zag verdediger Justin Faulk een hattrick scoren. Bij een 5-0 achterstand wisten de Kings er nog 5-3 van te maken, maar Jeff Skinner en Sebastian Aho brachten de marge weer op vier goals. Teuvo Teravainen had nog drie assists voor Carolina (mb)

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 2-1

De Ducks zullen zich afvragen hoe ze hier nul punten aan over hebben gehouden. 33 schoten op doel, maar slechts één was raak. Detroit had de helft nodig om er twee te maken. Dylan Larkin kreeg de 1-0 cadeau en pakte die uit, waarna Frans Nielsen er 2-0 van maakte. Adam Henrique, die zich al goed thuis voelt in Anaheim, maakte nog de 2-1 (mb)

Nashville Predators – St. Louis Blues 4-3 (OT)

De Blues namen in de eerste periode de voorsprong met 0-1 en bouwden deze in de tweede periode verder uit tot een comfortabele 0-3 voorsprong. Maar zoals we gewend zijn van ijshockey, hoeft die stand helemaal niets te zeggen. Zo ook bij deze wedstrijd. In de derde periode kwamen de predators weer terug. In een tijdspanne van zes minuten wist Nashville drie goals te maken, waarmee de beide teams de overtime in gingen. Filip Forsberg scoorde daar na één minuut de verlossende goal. (jo)

Minnesota Wild – New York Rangers 3-2

Minnesota Wild maakte in deze match gebruik van een sterke opening. Ze scoorden in de eerste zes minuten drie goals, waarna hun uiteindelijke doelsaldo vast stond voor de wedstrijd. De Rangers wisten met een goal van John Gilmour terug te komen tot een 3-1 stand in de eerste periode, en scoorden nog eenmaal in de tweede periode. Kennelijk waren de beide goalies klaar met de doelpuntenregen die dreigde, want er werd in de resterende 30 minuten speeltijd niet meer gescoord. (jo)

Winnipeg Jets – Washington Capitals 4-3 (OT)

Met een redelijk gelijk gaande wedstrijd, was het Mark Scheifele die voor de Winnipeg Jets het verschil maakte. Hij scoorde zowel de eerste goal als de belangrijke gelijkmaker, welke hij met nog vijftien seconden op het bord achter goalie Braden Holtby plantte. Het was in de overtime Tyler Myers die dankzij een mooie assist van Scheifele het winnende doelpunt maakte. (jo)

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 5-2

Voor de zevende keer op rij verloren de Chicago Blackhawks, dit keer in de T-Mobile Arena van de Vegas Golden Knights. Terwijl na 40 minuten de tussenstand nog 2-1 was voor de Hawks, door goals van Tommy Wingels en Alex DeBrincat.  Voor Vegas scoorde Ryan Carpenter. In de derde periode kon Jeff Glass de aanvalskracht van Vegas niet meer bolwerken. In de hele wedstrijd kreeg hij 37 schoten te verwerken en stopte er 32. Een vroege power play goal van Brad Hunt was het begin van het einde. Daarna scoorde nog Reilly Smith, David Perron en Tomas Nosek. (cm)

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 1-2

Dat de Coyotes twee punten pakten in het SAP Center was maar aan een man te danken en dat was Scott Wedgewood, 41 schoten 40 reddingen. In de eerste periode scoorde Kevin Connauton voor Arizona en Mikkel Boedker voor de Sharks. Alex Goligoski scoorde de game winning goal. Martin Jones kreeg 26 schoten te verwerken en stopte er maar 24. (cm)