Verenigde Staten en Canada beginnen met een zege


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Finland – USA 1-3

De Amerikaansen waren het gehele duel de betere ploeg in het Kwandong Hockey Centre, maar het was Finland dat zes seconden voor het einde van de eerste periode brutaal de leiding pakte. Venla Hovi zette de 1-0 op het scorebord. De Verenigde Staten trapten daarom vol het gaspedaal in; 23 tegen vijf waren de schoten op doel in de tweede periode. Monique Lamoureux-Davidson maakte gelijk en Kendall Coyne bracht de VS op de powerplay op voorsprong. Met een empty-netter van Dani Cameranesi werd het lot van de Finse ploeg bezegeld: 1-3 was de eindstand. De Finse goalie Noora Raty maakte maar liefst 39 reddingen, maar het was niet genoeg voor Finland (rvg)

Canada – Rusland 5-0

Canada had weinig moeite met het Russische team, al duurde het iets meer dan één periode voordat de eerste goal viel. Rebecca Johnston opende de score, even later gevolgd door een powerplay goal van Haley Irwin. Melodie Daoust rondde een mooie aanval prima af en maakte een einde aan de Russische hoop: 3-0. Halverwege de derde periode scoorden Johnston en Daoust nog een keer en werd het 5-0 voor de titelfavoriet. De Russinnen kwamen een aantal keer dicht bij de verdiende treffer, maar die bleef uit. Ann-Renee Desbiens pakte zo een shutout voor Canada (mb)

Previous Stand van zaken in de KHL; Tarasov Division
Next NHL Draft Watch: Dominik Bokk maakt furore in Zweden