NHL Draft Watch: Dominik Bokk maakt furore in Zweden


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen dit jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag een kijkje naar de Duitse winger Dominik Bokk.

Van Duitsland via Zweden naar Noord-Amerika

Waar de meeste Europese spelers de NHL proberen te bereiken via de eigen nationale competitie of een avontuur in Noord-Amerika, koos Dominik Bokk voor een andere route. Afgelopen zomer koos de 18-jarige winger voor een avontuur in Zweden bij Växjö Lakers. In 41 duels voor Kölner HC U19 had Bokk met 34 goals en 37 assists de schijnwerpers weten te vinden. Prince Albert uit de WHL hoopte ook op zijn diensten, maar Bokk koos voor een avontuur in Zweden. De aanpassing in Zweden loopt vooralsnog moeiteloos. Bokk scoorde in 30 duels voor de U20 van Växjö dertien goals en twintig assists. Bovendien maakte Bokk al zijn debuut in de hoofdmacht van de verliezend CHL-finalist. Zowel in de SHL als in de CHL was Bokk éénmaal trefzeker.

Bokk is buitengewoon handig met een puck aan zijn stick en weet met een goed schot keepers regelmatig te passeren. Zijn neus voor de goal maakt hem te allen tijde een gevaar in het aanvalsvak. Offensief weet hij zich overal te redden en zelfs zijn stempel te drukken. Defensief laat Bokk zich zien, maar is hij nog niet echt getest op volwassen niveau. De voortekenen lijken goed, maar of de clubs in de NHL nu al overtuigd zijn van zijn kwaliteiten als first rounder? Het hangt er om. Maar Bokk is een man die op de deur klopt en zomaar een hoge notering kan scoren tijdens de aankomende NHL Draft.

Previous Verenigde Staten en Canada beginnen met een zege
Next HIJS zeker van eerste plaats, opnieuw dikke nederlaag Antwerp