HIJS zeker van eerste plaats, opnieuw dikke nederlaag Antwerp


HIJS Hokij Tilburg Trappers Toekomstteam IJshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Drie duels in de BeNe League vanavond waarbij drie ploegen uit de top vier in actie kwamen.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – HIJS HOKIJ DEN HAAG 0-8

Koploper HIJS had de ezel thuis gelaten in Den Haag. Het welbekende twee keer stoten aan dezelfde steen, was vanmiddag in Tilburg niet van toepassing. Waar HIJS in De Uithof een nederlaag net voorkwam, walste het vanmiddag op Stappegoor makkelijk over Trappers heen: 0-8.

Ondanks dat Tilburg goed begon, namen de mannen van Chris Eimers vroeg een voorsprong door Raymond van der Schuit. Het spel kakte wat in maar in de slotfase van de eerste periode zorgden Justin van Baarsen en Stace van Bentem voor een marge van drie.

In de tweede passage maakte Den Haag de verhoudingen duidelijk. Viktor GibbsThomas Roosendaal, Diordy Vols en Raymond van der Schuit (2x), brachten de voorsprong naar acht treffers. Opnieuw een hattrick van Van der Schuit. In het slotstuk geloofden de bezoekers het wel, ze misten nog een penalty shot, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Door de driepunter in Tilburg zal HIJS de BeNe League afsluiten als nummer één en daarmee het thuisvoordeel in de playoffs hebben.

ANTWERP PHANTOMS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-12

Antwerp Phantoms leek lange tijd DE kandidaat om het playoff ticket van Eindhoven Kemphanen af te pakken. Maar na dit dramatische speelweekend vanuit Phantoms oogpunt, ligt opeens alles anders. Gisteren verloor Antwerp met 12-4 bij Luik. Vanavond kreeg het op de eigen Ruggenveld een pak slaag van Heerenveen.

Flyers moest opnieuw aan de bak, wetende dat de Bulldogs op plek twee azen. Het antwoord was er binnen tien minuten. Met een stand van 0-3 op de borden leek een makkelijk avondje Antwerp in de steigers te staan. Peter Bartek bracht Antwerp nog terug tot 1-3, maar daarna was het Heerenveen dat de Friese staartklok sloeg. Pas bij een stand van 1-9 kon Antwerp het net weer eens vinden, maar tien minuten later stond er een klinkende 12-3 zege voor de bezoekers op het bord. Ronald Wurm had een hattrick, en Marco Postma was goed voor zes punten (1G, 5A). Door de zege blijft Flyers op plek twee, en gezien het onderling resultaat met Luik zal het zich voor 99% zeker als tweede plaatsen voor de playoffs.

AMSTERDAM TIGERS – ERA RENOMAR HYC 5-6

Amsterdam Tigers HYC Herentals ijshockey face-off
Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Na de 5-1 nederlaag van een dag eerder in Leuven trof Amsterdam Tigers in HYC Herentals een andere Vlaamse opponent. Ook Herentals verloor de laatste wedstrijd, vrijdag tegen Geleen werd het 3-4. Twee hattricks, aanvallend ijshockey en elf goals bezorgden de aanwezige liefhebbers een leuk avondje ijshockey.

Onderhoudende eerste periode

In een aardig gevulde Jaap Eden Hal opende Herentals al na 38 seconden via de sterke Shawn Hulshof de score. Ivan Muso maakte gelijk namens Amsterdam, maar Mitch Morgan bracht de gasten weer aan de leiding. Een powerplay goal van John Versteeg zorgde dat de teams met 2-2 de kleedkamers opzochten na een zeer onderhoudende eerste periode, waarbij met name Herentals goalie Kevin van Looveren zich onderscheidde.

Foto Richard de Weijze, Face-Off

5 on 3

Herentals ging in de tweede periode wat fysieker spelen en daar had Amsterdam moeite mee. Het resulteerde in een 5 on 3 situatie voor de Tigers. Maar het was Herentals dat profiteerde via opnieuw Shawn Hulshof: 2-3. Amsterdam gaf zich niet gewonnen en Ivan Muso zette de 3-3 op het bord. Een goedkope penalty van Connor Barette zorgde voor een powerplay voor Herentals. En weer was het Hulshof die Jacob van Duin passeerde: 3-4.

Aan elkaar gewaagd

Ook in de derde periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Nadat Herentals uitliep naar 3-5, Chad Brears scoorde, maakte John Versteeg op een weergaloze manier de 4-5. Intussen was Tiger Donny Pohlman met een handblessure naar de kant gegaan. Toen Mitch Morgan 4-6 maakte leek het gedaan. Amsterdam zette aan, Herentals goalie Kevin van Looveren redde zijn team meermaals. Twaalf seconden voor tijd rondde John Versteeg zijn hattrick af: 5-6. In de absolute slotseconde kreeg Julian Berteling een grote kans op 6-6 maar zijn schot miste de goal op een haar. Zo ging Herentals opgelucht van het ijs.

Shawn Hulshof

Na afloop sprak Richard de Weijze met de Canadees met Nederlandse roots, Shawn Hulshof die dus een hattrick maakte. Hulshof was ongrijpbaar voor Amsterdam. Het leek alsof hij veel ruimte kreeg, maar “die ruimte creëer ik zelf op het ijs”. Op het laatst werd het nog erg spannend. “Ik raakte de puck kwijt en zij hadden moeten scoren, maar gelukkig gebeurde dat niet en konden wij de overwinning meenemen”, aldus de aanvaller uit Toronto.

1 HIJS Hokij Den Haag 21 17 3 0 1 57 +86
2 Unis Flyers Heerenveen 22 16 1 1 4 51 +64
3 Luik Bulldogs 22 15 1 1 5 48 +47
4 ERA Renomar HYC 22 14 2 1 5 47 +47
5 AHOUD Devils Nijmegen 22 14 0 1 7 43 +23
6 Laco Eaters Geleen 22 11 2 2 7 39 +21
7 Amsterdam Tigers 22 9 1 1 11 30 -16
8 Chiefs Leuven 22 8 0 3 11 27 -32
9 Eindhoven Kemphanen 23 8 0 2 13 26 -18
10 Antwerp Phantoms 21 8 1 0 12 23 -29
11 Zoetermeer Panters 22 5 2 1 14 20 -+2
12 Trappers Toekomstteam 22 5 2 2 13 18 -47
13 Red Eagles Den Bosch 23 0 0 0 23 0 -158

In de strijd om de laatste twee playoff tickets blijft het onverminderd spannend, een overzicht van het resterende speelschema van de vier team die strijden om de laatste twee zetels:

AMSTERDAM TIGERS 22-30

BeNe 17 Feb 2018 19:00 Luik Bulldogs Amsterdam Tigers
BeNe 18 Feb 2018 18:00 Amsterdam Tigers Eindhoven Kemphanen

CHIEFS LEUVEN 22-27

BeNe 13 Feb 2018 20:30 Chiefs Leuven HIJS Hokij Den Haag
BeNe 18 Feb 2018 18:15 Chiefs Leuven Zoetermeer Panters

EINDHOVEN KEMPHANEN 23-26

BeNe 18 Feb 2018 18:00 Amsterdam Tigers Eindhoven Kemphanen

ANTWERP PHANTOMS 21-23

BeNe 16 Feb 2018 20:30 Ahoud Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
BeNe 17 Feb 2018 20:30 Antwerp Phantoms Laco Eaters Limburg
BeNe 20 Feb 2018 20:00 Trappers Toekomstteam Antwerp Phantoms
Previous NHL Draft Watch: Dominik Bokk maakt furore in Zweden
Next Trappers pakt winst in Essen ondanks belachelijke taferelen