Jeugdhonk inzending: Yeti’s skills Power Hour u8/u10 en u12


Foto: Roy Slond, Yeti's IJshockeyclub

Op zondag 28 januari hielden de Yeti’s Breda hun eerste clinic voor de jeugdspelers u8/u10 en u12. Face-Off ontving van hen een inzending over deze clinic voor de Jeugdhonk rubriek.

Kinderen van alle verenigingen konden zich inschrijven voor de clinic. Vooraf was al bekend dat de twee vaste jeugdtrainers, Onur en Deniz Mete (voormalig spelers Tilburg Trappers Toekomstteam) de training zouden geven. Ook zouden er twee gasttrainers komen waarvan de namen pas op de dag zelf bekend gemaakt zouden worden. Deze trainers bleken Tilburg Trappers spelers Don Nichols (Toekomstteam) en Lars Peek (Tilburg Trappers 3) te zijn.

Stations voor vaardigheden

De kinderen werden onderverdeeld in groepjes van vijf, waarbij ieder groepje een trainer toegewezen kreeg. Zo was er veel aandacht voor ieder kind. De groepjes rouleerden langs diverse ‘stations’ waarbij ze hun vaardigheden konden laten zien en met hulp van de trainers konden verbeteren. Het ging hierbij om shooting, stick handling, balance en skating.

Voor zowel de kids als de trainers was de clinic een enorm geslaagd evenement. Er zal ongetwijfeld nog een tweede Power Hour georganiseerd worden. Onderstaande video biedt een leuke impressie van de training.

Yeti’s Breda

De Yeti’s ijshockey club is een nog jonge club die in 2015 in Breda in de ijshal is gestart met een ijshockeyschool voor de kinderen. Daarnaast hebben de Yeti’s nog een recreanten / divisie team voor senioren. Eerder dit jaar was voor de jeugd van de Yeti’s de eerste officiële thuiswedstrijd in de ijshal Breda. Ook zullen er, ongetwijfeld, in de toekomst vaker evenementen voor de jeugdspelers worden georganiseerd.

Inzending

Heeft jouw ijshockeyvereniging ook een leuk (jeugd)evenement georganiseerd? Stuur dan vooral foto’s en filmpjes door naar Face-Off. Mailen kan naar info@face-off.nl. Uiteraard vinden wij het leuk om zo veel mogelijk bij ijshockey evenementen aanwezig te zijn, echter lukt ons dat natuurlijk niet altijd. Wij schrijven dan ook graag naar aanleiding van inzendingen een artikel!

Previous Koploper Tampa Bay Lightning hard onderuit tegen de Edmonton Oilers
Next 4-on-4: Jagr, rookies, Oranje en Tilburg