Sprong scoort twintigste goal en is opnieuw waardevol


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniël Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week twee keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

In eigen huis tegen Hershey

Het was een korte week voor de Penguins, eentje die snel voorbij was. De speelweek begon namelijk pas op de vrijdag, toen het alweer voor de achtste keer dit seizoen aantrad tegen Hershey Bears (Washington Capitals). Hershey pakte na ruim zes minuten de leiding door een goal van Riley Barber, maar nog voor het einde van de periode maakte Andrey Pedan gelijk. Diezelfde Pedan zette Wilkes-Barre/Scranton in de derde periode op voorsprong, met een assist van Daniël Sprong! Goals van Kevin Czuczman en Jarrett Burton brachten de eindstand op 4-1. Sprong pakte ook bij de goal van Burton een assist.

Sprong scoort zijn twintigste

Op zaterdag kwam rivaal Lehigh Valley Phantoms (Philadelphia Flyers) op bezoek. Het was een speciale avond in Wilkes-Barre, waar het Pink in the Rink-nacht was. Er werd aandacht gevraagd voor kanker. De Penguins kregen het zwaar en met 35 schoten op doel tegenover 21 had Lehigh Valley een beduidend overwicht. Toch kwamen de Penguins op voorsprong, door een vroege goal van Jean-Sebastien Dea. Ruim twaalf minuten later vond onze Daniël Sprong ook het scorebord, zijn twintigste treffer van het seizoen! Dat de Phantoms vervolgens niet dichterbij konden komen dan 2-1, was puur te danken aan het fantastische keeperswerk van Tristan Jarry. Zondag werd hij beloond met een oproep van Pittsburgh.

Top 5 in rookies

Op de lijst van rookies doet onze landgenoot het nog steeds goed. Hij heeft nu twintig keer gescoord en hiermee staat hij tweede op de lijst van eerstejaars. Koploper Warren Foegele (Charlotte Checkers) heeft een goal meer, maar had hier elf wedstrijden meer voor nodig dan Sprong. Daarnaast staat hij samen met Nick Merkley (Tucson Roadrunners) op een gedeelde vierde plaats voor punten (35), al heeft Merkley vijf wedstrijden minder gespeeld.

Previous Filip Forsberg (Nashville Predators) drie duels geschorst
Next Koploper Tampa Bay Lightning hard onderuit tegen de Edmonton Oilers