Nederland U18 verpulvert Turkije met 12-1 zege


De Nederlandse U18 dames hebben de zege op Spanje een passend gevolg gegeven. In Mexico City werd ook het tweede duel van dit WK gewonnen. Turkije, op voorhand ingeschat als laagvlieger, kwam er simpelweg niet aan te pas. Nadat de wervelstorm na 60 minuten was gaan liggen prijkte er een 12-1 uitslag op het scorebord.

SURPLUS AAN KWALITEIT

Nederland drong de Turken direct na de puck drop terug het eigen vak in, waar zich ook het merendeel van de wedstrijd afspeelde. In de vierde minuut legde Isabelle Schollaardt de puck voor de eerste keer achter de Turkse goalie op aangeven van Marée Dijkema. Twee minuten later verdubbelde opnieuw Schollaardt de Nederlandse marge, nota bene in ondertal. Romy Brouwers zette de derde Oranje treffer op het bord, en noteerde daarmee haar eerste interlandgoal. Larissa Haverkorn, bepaalde met een short handed goal en een power play goal de eerste ruststand op 5-0. Bij die laatste treffer vloog de puck heerlijk via het ijzer binnen, PING!

SLORDIGER

Nederland zakte in de tweede periode ietsjes weg. De passing was wat slordig aan Oranje zijde, en in plaats om voor het schot te kiezen werden de aanvallen te ver doorgevoerd. Marée Dijkema besloot na zes minuten de onzekere Turkse goalie onder vuur te nemen, waarna één van de Turkse verdedigers zo vriendelijk was de puck in eigen doel te struikelen.

Nadat de Turken shorthanded de puck achter goalie Emma Fondse wisten te leggen, was het weer aan Nederland. Zoë StrijlandRoxy Fokker en Isabelle Schollaardt tilden de stand naar een comfortabele 9-1.

De opening van de derde periode was wederom sterk. Larissa Haverkorn tekende met haar derde treffer voor de dubbele cijfers, waarna Sophie Smid uit een penalty shot de eflde treffer binnenschoot.

Het duel was gespeeld, werd rommeliger -ook door enkele tijdstraffen aan beiden kanten-, maar het slotwoord was voor Stevie van Onna. Op aangeven van Romy Brouwers bepaalde zij de eindstand op 12-1.

Zes punten uit twee duels is een veelbelovende start voor Oranje. Morgen is er een rustdag voor onze leeuwinnen, die wel trainen. De concurrentie mag morgen laten zien wie aan gaat haken bij de trotse koploper op dit WK. Nederland hervat het toernooi vrijdag met het duel tegen Kazachstan.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Nederland U18 2 2 0 0 0 6 +13
2 Mexico U18 1 1 0 0 0 3 +1
3 Kazachstan U18 1 0 0 0 1 0 -1
4 Spanje U18 1 0 0 0 1 0 -2
5 Turkije U18 1 0 0 0 1 0 -11
Previous AHL update met terugblik op All Stars games
Next NHL: Zeges voor Toronto, Washington en Detroit