All-Star Sprong straalt in eerste week terug bij Baby Pens

Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniël Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen week drie keer in actie, zijn eerste duels in de AHL sinds zijn tijd in Pittsburgh. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

Eerste duel Sprong

Onze landgenoot keerde woensdagnacht terug in de line-up van Wilkes-Barre Scranton. Voor het eerste duel stond Hershey Bears op het menu. De Baby Pens zetten eigenlijk gewoon een perfecte uitwedstrijd neer. De Bears werden tot achttien schoten op doel beperkt en Pens-keeper Anthony Peters stopte ze allemaal. Aan de andere kant was Sprong meteen belangrijk! Hij was de aangever op de tweede- en vierde Penguins goal. De ploeg van coach Clark Donatelli zegevierde: het werd 0-4.

Verlies in Lehigh Valley

Vrijdagavond wachtte het volgende duel voor de Baby Pens. De ploeg reisde af naar Lehigh Valley voor een onderonsje met de rivaliserende Phantoms. Het duel begon fantastisch voor onze landgenoot, want hij opende binnen een minuut de score voor Wilkes-Barre/Scranton! De Phantoms maakte binnen vijf minuten gelijk, maar een goal van Zach Aston-Reese gaf de Penguins een nieuwe voorsprong. Toen ging het mis. De thuisploeg scoorde vier onbeantwoorde doelpunten en een kleine zes minuten voor tijd stond het al 5-2. De Penguins konden er niks tegenin brengen.

Bezoek van Binghamton

Op zaterdagavond werd de speelweek afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Binghamton Devils (New Jersey Devils). Het duel met de Devils ging op en neer. De Penguins kwamen in de eerste periode op voorsprong en verdubbelden de marge halverwege de tweede periode. Verdediger Kevin Czuczman scoorde op aangeven van Sprong! Helaas kwam Binghamton terug. Twee goals van Nick Lappin zette de stand op het scorebord op 2-2. Met anderhalve minuut te gaan in het duel leek de thuisploeg te winnen door een late goal van Garrett Wilson. Maar een halve minuut later stond het wéér gelijk en moest er dus overtime aan te pas komen. Daarin bracht Zach Aston-Reese de beslissing, in het voordeel voor de Penguins.

Sprong in de statistieken

Ondanks dat Sprong een week aan AHL actie heeft gemist, staat hij er nog steeds goed voor op de topscorerslijsten. Hij heeft negentien goals en 32 punten in 32 duels en is daarmee clubtopscorer. Daarnaast staat hij met zijn negentien goals nog steeds tweede op de topscorerslijst voor rookies. Warren Foegele (Charlotte Checkers) heeft er één meer, maar had hier wel tien duels meer voor nodig.

All-Star

Daarnaast mocht Sprong gisteravond de Baby Pens vertegenwoordigen in de AHL All-Star Game. Samen met keeper Casey DeSmith werd hij uitgenodigd om naar Utica, New York te komen. Hij mocht meedoen in drie evenementen: Rapid Fire, Pass & Score en in de Breakaway Relay. Het publiek genoot van zijn moves!