Team Pacific wint All Star game, Brock Boeser MVP


Onze redacteur en Oilersfan Cor Machielsen ging eens lekker zitten voor de NHL all star game, en vertelt daarover.

Team Central – Team Pacific 2-5

Voor fun is het toverwoord, een hit in twintig minuten en veel reddingen van de goalies. Het gaat allemaal wat gemoedelijker en het is misschien daarom wel zo leuk om naar te kijken. Spelers weten soms niet wat de ander gaat doen omdat ze niet dagelijks met elkaar trainen en spelen. Desondanks lukte het Connor McDavid om vier keer de beslissende eindpass te geven. Tot aan de 2-2 ging het gelijk op daarna was het over voor Team Central. De eerste vier goals werden gescoord door Mathan McKinnon en P.K. Subban voor de Central. Drew Doughty en James Neal voor de Pacific. Daarna dus nog drie keer door de mannen van de Pacific. Brock Boeser, Brent Burns en wederom James Neal

Team Metropolitan – Team Atlantic 4-7

De eerste beste aanval van de Metro met Alex Ovechkin en Sidney Crosby was gelijk bingo. Een mooi wrist shot van Crosby betekende de 1-0. Auston Matthews met de 1-1. Daarna weer twee keer Metro via Claude Giroux en Alex Ovechkin. Vlak voor rust was het nog Nikita Kucherov die de ruststand op 3-2 plaatste. Na de break was het wederom Nikita Kucherov die de 3-3 binnen tikte. Wederom namen de metro weer de voorsprong in handen door Kris Letang. De 4-4 was er een om door een ringetje te halen. Drie keer vond er een, een tweetje plaats tussen Brad Marchand en Brayden Point voordat Point de gelijkmaker produceerde. Daarna was het alleen nog team Atlantic wat gas gaf en dat resulteerde nog in drie goals te weten Brad Marchand, Jack Eichel en de derde en dus een hattie voor Nikita Kucherov. Erik Karlsson pakte ook nog even drie assists mee.

Finale Team Pacific – Team Atlantic 5-2

Misschien dat het door hun witte tenues kwam, maar soms leek het er wel op of Team Atlantic de aanvallers van Team Pacific niet zagen aankomen. Maar liefst negentien schoten werden er afgevuurd op goalies Andrei Vasilevskiy en Carey Price. Team Pacific nam de leiding in de eerste minuut en heeft die voorsprong niet meer afgestaan. De eerste goal was een wrist shot van Rickard Rakell. Brock Boeser zette de 2-0 op het bord, waarna team Atlantic via Mike Green Marc-Andre Fleury passeerde. Echter Drew Doughty bracht de marge weer snel op twee verschil en bepaalde daarmee de ruststand met zijn 3-1. Toen Johnny Gaudreau er al snel in de tweede periode 4-1 van maakte was het eigenlijk wel gedaan. Team Pacific had namelijk ook nog eens kunnen profiteren van de extra rust, en dat zag je terug op het veld. Toch was het tegen de verhouding in dat Mike Green het nog een beetje spannend maakte met zijn tweede voor de 4-2, maar het slotakkoord was voor Rickard Rakell die de eindstand bepaalde op 5-2 en team Pacific, onder leiding van coach Gerard Gallant en team captain Connor McDavid de een miljoen dollar bezorgde. Rookie Brock Boeser werd door het publiek ook nog eens gekozen tot Most Valuable Player. Al met al een typisch Amerikaans iets maar wel leuk om te bekijken. Zelfs Brad Marchand kreeg op het laatst een applaus terwijl hij het hele weekend werd weggehoond. Eind goed al goed. Volgend jaar is het All Star event in het SAP Center van de San Jose Sharks.

Previous U18 Bondscoach: Alf Philippen
Next All-Star Sprong straalt in eerste week terug bij Baby Pens