Opmerkelijke wijziging in opzet Final Four

Speeldata Final Four

De speeldata voor de Final Four is bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag heeft de NIJB (middels onderstaand schrijven) de clubs op de hoogte gebracht van de data en de aanpassing in de opzet. Meest opmerkelijke wijziging is dat er dit jaar geen wedstrijd plaats vindt tussen de nummer drie en vier.

Beste sportvrienden,
Middels dit schrijven willen wij u informeren omtrent de opzet van het “Final 4 Toernooi” om het kampioenschap van Nederland.

Het recht tot deelname wordt bepaald door Bijlage C van het speelreglement van de BeNe League. Dit reglement bepaalt dat 4 hoogst gerangschikte Nederlandse teams spelen in het weekend van 24 en 25 februari 2018 tijdens het ‘Final 4 Toernooi’ om het kampioenschap van Nederland.

IJshockey Nederland en de Stichting Eredivisie Friesland Flyers 2014 zullen wederom de organisatie van het toernooi gezamenlijk uitvoeren. Het is een IJshockey Nederland toernooi.

Het thuisspelende team in de finale wordt bepaald door het team dat de hoogste positie heeft in de ranglijst van de reguliere competitie in de BeNe League voor de play-offs. In tegenstelling tot het vorig jaar zal er naar ampel intern beraad geen wedstrijd worden gespeeld om de 3de en 4de plaats. Deze beslissing is genomen op grond van financiële afwegingen en organisatorische ervaringen van het vorige seizoen. De 3de en 4de positie op de ranglijst wordt derhalve bepaald door de eindranglijst van de reguliere competitie BeNe League van het seizoen 2017-2018.

Was getekend: IJshockey Nederland.

Het wedstrijdschema van de Final Four ziet er als volgt uit:
Zaterdag 24-02-18 = Nummer 1 tegen de nummer 4. Puck drop om 17:00
Zaterdag 24-02018= Nummer 2 tegen de nummer 3. Puck drop om 20:30
Daarna volgt op zondag 25-02 -18 de finale tussen de winnaars van de wedstrijden. Puck drop is om 15:00.
De wedstrijden vinden plaats in het Thialf in Heerenveen.

Previous Volop strijd om plaats acht, topper in Luik
Next BREAK: NHL komt ook volgend seizoen naar Europa