BREAK: NHL komt ook volgend seizoen naar Europa


De kogel is door de kerk: de NHL keert volgend seizoen terug naar Europa! De zogeheten NHL Global Series zal volgend seizoen naar meerdere landen gaan. Dat is zojuist bekend geworden. De Finse hoofdstad Helsinki mag in november Winnipeg Jets en Florida Panthers verwelkomen. Deze twee teams zullen twee duels tegen elkaar afleggen in de Hartwall Arena, maar de exacte data zijn nog niet bekend.

Maar daar blijft het niet bij! Edmonton Oilers en New Jersey Devils zullen oefenwedstrijden afleggen in respectievelijk Duitsland en Zwitserland. Daarna gaan de twee ploegen in oktober naar Zweden, om als begin van het seizoen 2018-2019 twee keer tegen elkaar te spelen in Zweden. Verder zullen ook Boston Bruins en Calgary Flames oefenwedstrijden gaan spelen in China, al staat dit nog niet vast.

Global Series vorig jaar in Zweden

De reden dat de NHL een vervolg geeft aan de Global Series, is omdat de eerste editie, van vorig seizoen, een groot succes was. Toen namen Ottawa Senators en Colorado Avalanche het tegen elkaar op in Stockholm. Beide duels waren uitverkocht en de fans zagen hoe Ottawa twee keer wist te winnen.

Nationale helden

Vorig seizoen gingen Ottawa en Colorado dus naar Europa. Die keuze was logisch, want beide ploegen beschikten over Zweedse sterren, zoals Erik Karlsson en Gabriel Landeskog. De keuze van de NHL om Winnipeg en Florida naar Helsinki te sturen was daarom ook een logische. Beide clubs beschikken namelijk over enkele Finse spelers, zoals Patrik Laine, Aleksander Barkov, Joel Armia en Harry Sateri. Vooral Laine en Barkov zullen veel Fins publiek trekken, want zijn misschien wel de beste Finse ijshockeyers van dit moment.

De keuze voor Duitsland voor Edmonton en Zwitserland voor New Jersey is ook logisch. Oilers-centre Leon Draisaitl en Devils-centre Nico Hischier zullen hierdoor dus voor publiek in hun geboorteland spelen. Daarnaast zullen de Zweden Oscar Klefbom, Adam Larsson (beiden Oilers), Marcus Johansson en Jesper Bratt (beiden Devils) voor familie en vrienden kunnen aantreden in hun geboorteland

Bezoek aan China

Calgary en Boston zullen een goed vervolg willen geven aan het werk wat Los Angeles en Vancouver vorig jaar hebben verricht. De Kings en Canucks speelden in oktober 2017 een oefenwedstrijd in Shanghai en in Peking. De exacte data en steden voor het bezoek van Boston en Calgary zijn nog niet bekend.

Previous Opmerkelijke wijziging in opzet Final Four
Next Onwaarschijnlijke comeback Luik, Herentals verpulvert Leuven