Onwaarschijnlijke comeback Luik, Herentals verpulvert Leuven


BeNe League IJshockey Face-Off Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Vijf duels vanavond in de BeNe League waar de topper tussen Luik en Nijmegen op de rol stond, en vooral veel ploegen in actie kwamen  die allemaal  hopen op plaats zeven en acht.

LUIK BULLDOGS – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 8-5

Luik Bulldogs behaalde een zeer belangrijke zege op AHOUD Devils Nijmegen. De Belgen wonnen na een onwaarschijnlijke comeback. Na 35 minuten prijkte er een 1-5 stand op het bord, maar na de laatste zoemer pakte het de winst: 8-5.

De eerste treffer kwam na twee minuten van Nicholas Rivait die Luik op voorsprong zette, maar daarna was het Nijmegen dat de regie over nam en heel effectief de kansen benutte. Wessel Copier, Wesley Hendriks (2x), Justin Evers en Nick de Jong zetten de bezoekers op een comfortabele 1-5 voorsprong. Maar Luik stond op. En hoe!
In de resterende vijf minuten van periode twee, kwam het terug tot 4-5 via Nicholas Rivait, Akim Ramoul en  Alexandre Bremer. Direct na het begin van het slotstuk knalde Kai Willems twee maal raak voor Bulldogs en had het de wedstrijd in handen. Nicholas Rivait maakte zijn hattrick compleet en Alexandre Bremer maakte in de slotfase nog twee treffers, om met een 8-5 zege van het ijs te stappen en de Nijmeegse ploeg ontgoocheld achter te laten.

CHIEFS LEUVEN – ERA RENOMAR HYC 1-10

De mannen uit Herentals gingen op bezoek bij Chiefs Leuven. HYC is op jacht naar plaats twee, en dat ondervond Chiefs gisteren. Na één periode was het duel gespeeld. Jordy van Dyck (2x), Ben Vercammen en Shawn Hulshof zorgden voor een 0-4 stand.

Arne van Espen en een onvervalste hattrick van Shawn Huslhof tildende stand naar 1-8. Tussendoor versperde Alex James van Leuven de weg naar een shutout van Kevin Van Looveren. Nils Vroemans en Ben Coolen completeerden het tiental treffers dat Chiefs moest slikken. Leuven bewees zichzelf geen dienst met de nederlaag, en Herentals tankte nog even wat vertrouwen op doelsaldo.

EINDHOVEN KEMPHANEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 4-7

Eindhoven Kemphanen Tilburg Trappers ijshockey Face-Off
Foto: ISO Sports, Roel Louwers

Kemphanen werkte de laatste thuiswedstrijd af in het eigen IJssportcentrum. En dat was op voorhand een belangrijke tegen Tilburg Trappers. De punten moesten in Eindhoven blijven, maar Trappers pakte vorige week  punten van Den Haag en Nijmegen.

Na 26 minuten spelen keek iedereen vanuit Eindhovens perspectief naar het scorebord, en zal daar hoofdschuddend gereageerd hebben. 0-3 prijkte op de borden via treffers Elia Urlings, Reinier Staats en Marc Donders. Eindhoven gooide de schroom van zich af en rechtte de rug. Na 40 minuten spelen stond er 3-4 op het bord.

Even leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar die treffer werd afgekeurd vanwege vermeend high sticking. Drie treffers  van Tilburgse makelij lieten alle hoop vervagen Eindhoven, waar Nick Verschuren de  laatste treffer noteerde van het duel, opnieuw een hattrick noteerde, en daarmee liet zien meer dan terecht genomineerd te zijn voor de Face-Off speler van de maand award

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ZOETERMEER PANTERS 3-2

In twee dagen tijd tegen over elkaar staan, en twee maal dezelfde uitslag. Heerenveen won gisteren met 3-2 in Zoetermeer, en herhaalde dat gisteren in de eigen Thialf.

De wedstrijd kwam al vroeg op gang. Na amper tien minuten stond er al 2-1 op het bord. Adam Bezak, Valentijn Scheffe en Tony Demelinne waren de vroege doelpuntenmakers. Thomas Borgman knalde de terechte gelijkmaker tegen de touwen voor Panters, waarmee na periode één een 2-2 stand op de borden stond.

Heerenveen was optisch beter, maar Zoetermeer speelde een puike partij in Thialf. En dan met name goalie Villehart Kuusamo, die met enkele prachtige reddingen zijn ploeg in de race hield. Pippo Limnell werd de held voor de thuisploeg, en voorkwam daarmee puntverlies voor de Friezen. Na ruim een half uur wist hij de Panters goalie te passeren. Panters liet ook vanavond weer zien, dat het absoluut niet op de voorlaatste plaats thuis hoort in de BeNe League.

AMSTERDAM TIGERS – ANTWERP PHANTOMS 5-6 SO

Na vijf minuten stond het 0-2 voor Phantoms, die daarmee aangaven de punten hard nodig te hebben en mee te willen nemen uit Amsterdam. Calvin Pohlman deed vlak voor het einde van periode één iets terug, maar kort daarna scoorde Akke Klijsen de 1-3, en daarmee zochten de teams voor het eerst de kleedkamers op.

Amsterdam nam het heft in handen en vloog over Antwerp heen; Jozef Hutar, Tobias Kathan, John Versteeg en Marcel Kars leken Tigers in veilige haven geschaatst te hebben na 50 minuten spelen. Twee minuten later was het weer gelijk door treffers van Lukasz Bartak en Kevin De Winter. Diezelfde Kevin De Winter scoorde de winnende Antwerpse treffer in de shootouts, waardoor de volle buit de bus mee in ging naar België. Een cruciale zege voor de Belgen in de strijd om de playoff tickets.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 19 15 3 0 1 51 +77
2 Unis Flyers Heerenveen 20 14 1 1 4 45 +48
3 Luik Bulldogs 20 13 1 1 5 42 +38
4 ERA Renomar HYC 18 12 2 0 4 40 +43
5 AHOUD Devils Nijmegen 21 13 0 1 7 40 +19
6 Laco Eaters Geleen 19 10 1 2 6 34 +20
7 Eindhoven Kemphanen 21 8 0 1 12 25 -15
8 Chiefs Leuven 19 7 0 3 9 24 -37
9 Amsterdam Tigers 18 7 1 1 9 24 -17
10 Antwerp Phantoms 17 7 1 0 9 20 -9
11 Trappers Toekomstteam 20 5 2 2 11 18 -25
12 Zoetermeer Panters 19 3 1 1 14 12 -9
13 Red Eagles Den Bosch 19 0 0 0 19 0 -122

 

Previous BREAK: NHL komt ook volgend seizoen naar Europa
Next Belgische kraker tussen Luik en Herentals, strijd om play off tickets