4-on-4: All Star game, Edmonton Oilers, Bene League en WK Dames U18



De Oilers draaien een heel matig seizoen, na vorig seizoen waren de verwachtingen dit seizoen erg hoog. Wat is volgens jullie de oorzaak, en moet er iemand op worden afgerekend aan het eind van het seizoen mocht de doelstelling ‘play-offs spelen’ niet gehaald gaat worden.

Sven: Vorig jaar ging het beter dan verwacht en daardoor zijn de verwachtingen dit jaar hoog. Of dat realistisch is is nog de vraag. Ik denk zelf van niet. De ploeg is nog erg jong. Als de Oilers op deze manier doorgaan en ze de ploeg bij elkaar kunnen houden gaat er misschien wel een succesje komen. Vooralsnog moeten ze geduld hebben daar.

Marko: De Oilers hebben vorig jaar gewoon boven verwachting gespeeld, zo blijkt. Het was de jaren daarvoor al matig en dat kun je niet in één keer omdraaien. Ik zou de Oilers vooral willen aanraden geduld te hebben met dit jonge team en niet allerlei nieuwe coaches binnen gaan halen. McDavid is hartstikke goed, maar hij kan het niet alleen.

Ed: Ik had er meer van verwacht! Maar laten we ook niet vergeten dat ze een jonge ploeg hebben. Ik snap dat ze in Edmonton en omstreken weer eens zo’n Cup omhoog willen tillen. Maar als je jarenlang geen drol gepresteerd hebt, moet je ook niet verwachten dat dit in twee jaar is omgedraaid. Geduld dus.

Jacco: Rustig aan. Vorig seizoen deden ze het heel goed, en wellicht ook wel boven verwachting. Daarbij is het een jonge ploeg die nog goed door kan groeien. Gewoon geduld hebben, en dan komt het volgens mij wel goed

 

Previous Colorado blijft winnen, Tampa Bay verslaat Chicago
Next AHL update deze week met het spotlight op de Rockford Icehogs