Colorado blijft winnen, Tampa Bay verslaat Chicago


NHL Recaps Face-Off

Zes duels afgelopen nacht, Cor Machielsen en Marko Bok zagen onder andere de tiende zege op rij voor de Avalanche.

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 2-4

Colorado ging op bezoek bij Toronto en pakte, met wat geluk, de tiende zege op rij, de langste streak van deze eeuw voor de Avalanche. Het zat ze wel mee, want bij de stand 1-1 werd een goal van de Maple Leafs ietwat onterecht afgekeurd. Vlak daarna maakte Auston Matthews alsnog de 1-2, maar een kapitale fout achterin bij de Leafs zorgt dan alweer snel voor de gelijkmaker, Nail Yakupov scoorde. Blake Comeau en Gabriel Landeskog bezegelden de zege voor Colorado (mb)

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 0-3

Petr Mrazek is de tweede keus als goalie van Detroit, maar hij pakte wel zijn tweede shut-out op rij. Vannacht pakte hij alle 37 schoten van de Devils, die ondanks 5 powerplays, geen goal wisten te maken. Detroit zag het allemaal rustig aan en scoorde in iedere periode één keer. Tyler Bertuzzi, David Booth en Dylan Larkin scoorden de goals (mb)

Minnesota Wild – Ottawa Senators 3-1

Minnesota en Ottawa maakten het spannend, met twee sterke optredens van de goalies en uiteindelijk een beslissende powerplay goal voor de gastheren. Binnen één minuut was het al 1-0 voor de Wild, Zach Parise scoorde, pas zijn tweede van het seizoen. Matt Duchene maakte gelijk, waarna Jason Zucker Minnesota weer op voorsprong zette. Een mooie aanval van Mikael Granlund en Matt Dumba werd afgerond door Granlund: 3-1 (mb)

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 0-2

Na een paar mindere wedstrijden met veel tegengoals had Andrei Vasilevskiy weer een shutout te pakken. 40 saves maakte hij tegen de Blackhawks. Zijn zevende inmiddels en daarmee staat hij bovenaan in de league. Als je tegenstander dus niet scoort en je eigen team met een short handed goal de score opent door Chris Kunitz in de tweede periode en een empty netter door Yanni Gourde dan weet je dat het een close game was waarin ook goalie Jeff Glass voor de Hawks 30 saves maakte. (cm)

Calgary Flames – Buffalo Sabres 1-2 OT

Beide goalies kregen 33 schoten te verwerken, Chad Johnson van de Sabres stopte er 32, en Mike Smith van de Flames stopte er 31. Er moest wel een overtime aan te pas komen om de winnaar te bepalen. In de eerste periode scoorde Matthew Tkachuk met een powerplay goal en 24 seconden later was het Scott Wilson die de gelijkmaker produceerde. Daarna werd er dus niet meer gescoord totdat Jack Eichel zich de game winning goal toe-eigende voor de mannen uit Buffalo. (cm)

Arizona Coyotes – New York Islanders 3-2 OT

Dit was een hele rare wedstrijd, die pas in over time werd beslist. In de eerste periode was de verhouding qua schoten 3-14 in het voordeel van Arizona. In de derde periode was het juist andersom. 15-4 in het voordeel van de Islanders. Beide keepers hielden hun doelen dus redelijk schoon. In reguliere speeltijd stopte Jaroslav Halek 29 schoten en stond twee goals toe van de Coyotes door Nick Cousins en Brendan Perlini. Annti Raanta had ook 29 reddingen binnen 60 minuten en moest ook twee goals incasseren en wel twee van Anthony Beauvillier. In overtime was het echter Nick Cousins die zijn tweede van de avond maakte tegen Jaroslav Halek en daardoor het extra punt in Arizona hield. (cm)

Previous U18 Left Wing: Stevie van Onna
Next 4-on-4: All Star game, Edmonton Oilers, Bene League en WK Dames U18