U18 Assistent Coach: Amy-Lynn Moors


Amy-Lynn Moors Face-Off
Foto: Thijs de Witte

In de aanloop van het WK U18 in Mexico waar onze Nederlandse leeuwinnen gaan strijden om goud, stellen wij dagelijks twee speelsters van het team nader aan jullie voor. Maar ook de staf mag niet ontbreken natuurlijk. Vandaag staat de schijnwerper op:

Amy-Lynn Moors

Geboren: 4 februari 1997

Woonplaats: Geleen

Club en functie: Speler Smoke Eaters Geleen

Functie: Assistent-coach Nederland U18

Heb je zelf gespeeld? Ik ben op mijn derde begonnen en speel nog steeds

Hoe ben je in aanraking gekomen met ijshockey? Mijn ouders hebben elkaar ontmoet op de ijsbaan. Mijn oudere broer Dean Moors (Laco Eaters Limburg), is zo in het ijshockey gerold. Dit heeft mij ertoe aangespoord om ook te beginnen.

Dean Moors Laco Geleen Eaters Face-Off
Foto: Jan Hofstede

Wat vind je leuk aan IJshockey? Ik hou, naast de snelheid en het fysieke aspect van ijshockey, ook enorm van het tactische gedeelte. Maar misschien nog wel het allermooiste aan deze sport is het teamgevoel. Dat in sommige gevallen meer is dan alleen een team, het is één grote familie.

Trainers: Ik heb training gehad van onder andere: Jara Sipek, Petr Jezek, Andy Tenbult, Al Raymond, Marino Simons, Gints Bikars, Dave Hyrsky, Paul Vincent, Wil Zwarthoed, Frans Zwarthoed, Rob van Steen, Danny Peters, Ronald Beks, Alf Philippen, Joep Francke, Ulrich Egen, Christer Dreberg.

Favoriete club/land: Canada is by far mijn favoriete land, zelf ben ik hier twee keer geweest (2006 en 2009) met de Smoke Eaters, georganiseerd door Harry Loos. Een geweldige ervaring die ik mijn hele leven bij me zal dragen.

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? Scotiabank Place Ottawa, home of the Ottawa Senators. Wat voel je je klein als mens als je daar op het ijs staat.Scotiabank Arena Face-Off

Beste vrouwelijke speelster: Hilary Knight, wat een powervrouw is dat. Voor wie haar niet kent, wat mij sterk lijkt, zeker de moeite waard om eens op te zoeken.

Hoogtepunt: Spelen in het Scotiabank Place was zeker een hoogtepunt. Maar de kans krijgen als assistent-coach van Nederland U18 had ik echt nooit durven dromen. Hiervoor ben ik de rest van de staff ook heel dankbaar.

Hobby’s/vrije tijd: Vrije tijd heb ik niet zo veel haha, maar de tijd die ik vrij ben ga ik graag naar de jeugdteams kijken van de Smoke Eaters. Af en toe een momentje rustig op de bank koester ik ook wel.

Welke muziek luister je graag? Mijn muziek smaak is heel divers. Ik heb niet echt een voorkeur.

Welke site’s lees je voor ijshockey? IJshockey Nederland, face-off.nl, NHL.com en verschillende facebookpagina’s met ijshockey nieuws.

Geloof/Bijgeloof: Twee verschillende kleuren schaatsbeschermers waarvan de rode aan de rechter schaats moet en de oranje aan de linker schaats. Als speler altijd de laatste zijn en bij de line-up altijd aan de tribune kant staan. Zo zijn er nog wel wat kleine dingetjes.

Wat verwacht je van het WK in Mexico? Ten eerste ben ik onwijs dankbaar dat ik deze kans krijg. Ik verwacht een hele mooie ervaring. Niet alleen voor mezelf, maar voor het hele team. Het wordt hard werken om ons doel te bereiken. Dit zal niet makkelijk worden, zeker gezien de hoogte waar we op spelen. Maar met een positieve mindset denk ik dat we daar een mooi resultaat neer kunnen zetten.

Wat is jouw droom/doel? Mijn persoonlijke doel is om verder te groeien in het coaching vak. Hier krijg ik gelukkig vanuit IJshockey Nederland de kans voor, waar ik de cursus ijshockey trainer/coach 2 volg. Uiteraard hoop ik nog veel mooie momenten mee te maken met de Nederlandse U18 meiden!

Previous Boston wint van Montreal, Penguins verliezen in Anaheim
Next Einde van het Crawford tijdperk?