Boston wint van Montreal, Penguins verliezen in Anaheim


NHL Recaps Face-Off

Afgelopen nacht was er weer een editie van ‘One of the greatest rivalries in sports’, oftewel, Boston tegen Montreal. Verder was er een zege van Anaheim op Pittsburgh. Marko Bok zag en beschreef de twee wedstrijden.

Boston Bruins – Montreal Canadiens 4-1

De Canadiens schoten uit de startblokken, maar struikelden halverwege over de Bruins, in een opvallend rustig duel tussen deze twee kemphanen. Jakub Jerabek opende na 31 seconden de wedstrijd met zijn allereerste NHL goal, maar dat was in feite het enige teken van leven van Montreal. Boston was beter, domineerde dan ook en kwam via David Pastrnak en Ryan Spooner op voorsprong. Brad Marchand maakte er 3-1 van en David Krejci strooide nog wat zout in de wond van voormalig Boston coach Claude Julien. De Bruins hebben nu een 10-0-4 reeks te pakken, Montreal kan zich alvast gaan richten op een top-10 pick in de Draft (mb)

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 5-3

Een verschrikkelijke tweede periode kost Pittsburgh een mooie zege in Anaheim. Daniel Sprong kwam amper in het stuk voor en speelde slechts 08:33 mee en mocht in de derde periode vooral toekijken. Evgeni Malkin had de Penguins nog wel op voorsprong gezet, maar de Ducks scoorden liefst vier keer in de tweede periode, onder andere een shorthanded goal van Chris Wagner. Anaheim geloofde het daarna wel, zag de Penguins via Phil Kessel en Jake Guentzel nog terug komen, maar een empty net goal van Hampus Lindholm zorgde voor de 5-3 zege (mb)

Previous U18 Alleskunner: Jenny Goessens
Next U18 Assistent Coach: Amy-Lynn Moors