Nederland U18 dames winnen uitzwaaiwedstrijd


Nederland U18 Oranje Ijshockey Face-Off
Foto: Kuijpers fotografie

Gisteren stonden de Nederlandse U18 meiden op het ijs voor het laatste oefenduel voordat de ploeg afreist naar Mexico voor het WK. De ploeg van Alf Philippen versloeg in de TIlburgse Stapegoor een team van Köln U18 met 2-1.

Direct na de start van het duel kwam Oranje op een 1-0 voorsprong. Isabelle Schollaardt werkte de puck tegen de netten op aangeven van Inola Zandwijk. Nederland speelde fris, maar kon niet doordrukken waardoor de stand bij de eerste pauze 1-0 bleef.

Nederland U18 Oranje Ijshockey Face-Off
Foto: Kuijpers fotografie

Ook in het middenstuk was de start weer prima te noemen. Na amper een minuut spelen was het Inola Zandwijk die de Duitse goalie verschalkte, op aangeven van Kaitlyn van de Wijgert, die ook bij de eerste treffer betrokken was. Direct daarna bracht Laura Schneider de brigade uit Keulen weer op een marge van één.

In het restant van het duel werd er lekker gespeeld, maar treffers leverde het niet meer op. De meiden gaan met twee overwinningen op zak naar Mexico City toe. De ploeg geldt als één van de kanshebbers op goud, maar het is vooral ook het spelen op hoogte wat een uitdaging is. De ploeg vertrekt op 27 januari naar Mexico, om alvast te wennen aan de omstandigheden.

Previous Toppers in Herentals en Geleen, en strijd om plaats acht
Next Islanders vernederen Rangers, mijlpaal Connor McDavid