Islanders vernederen Rangers, mijlpaal Connor McDavid


NHL Recaps Face-Off

Negen wedstrijden afgelopen nacht in de NHL met de burenruzie tussen de Islanders en de Rangers, Daniël Sprong in actie met de Penguins, en konden de Golden Knights wraak nemen op de Oilers die hun trakteerde op de grootste nederlaag tot nu toe met 8-2. Rik Bruijnius, Ed Versteeve en Cor Machielsen brengen jullie weer de reviews.

New York Rangers – New York Islanders 2-7

Rookie Mathew Barzal scoorde uitgerekend in de New York derby zijn tweede five point game van het jaar. Hij scoorde twee goals en drie assists. De dit seizoen van Edmonton overgekomen aanvaller Jordan Eberle was goed voor vier assists. Naast al dat scorende geweld deed goalie Jaroslav Halak de Rangers ook de das om door 37 reddingen te maken. De Rangers kregen 37 schoten tegen maar hadden twee goalies nodig voor dertig reddingen. Na vijf goals werd starter van de dag Ondrej Pavalec vervangen door Henrik Lundqvist. (RB)

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 2-3 OT

Connor McDavid luisterde zijn 21e verjaardag op door zijn 200e carreer point te scoren In de eerste periode was het een gelijk opgaande strijd waarbij beide goalies niet gepasseerd werden. Cam Talbot kreeg weer de voorkeur ondanks dat hij na drie minuten vrijdag van het ijs werd gehaald, en betaalde dat vertrouwen terug door 34 saves te maken. Marc-Andre Fleury kreeg iets minder schoten te verwerken en maakte 27 saves. In de tweede periode zette Patrick Maroon de Oilers op een voorsprong.
Binnen twee minuten was het alweer gelijk door een goal van Reilly Smith. Zes seconden voor het einde van de tweede periode was het William Karlsson die Vegas op voorsprong zette. In de derde periode maakte Edmonton al snel in de gelijkmaker door Drake Caggiula. Dat het in deze wedstrijd tot OT kwam was mede te danken aan de PK van Edmonton, de slechtste PK van de NHL op dit moment, maar die unit wist maar liefst zes keer stand te houden. De OT duurde 53 seconden; Darnell Nurse scoorde wist na een één op één de Vegas goalie te passeren. (cm)

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 4-1

Twee goals en twee assists voor Evgeni Malkin in deze wedstrijd. De twee assists vielen in powerplay momenten waarin hij Phil Kessel en Sidney Crosby bediende. Het lijkt er op dat Pittsburgh zich aan het opladen is om na de All Star break een playoff run in te zetten. Een kopie van de afgelopen twee seizoenen. Komt die derde Stanley Cup op rij dan toch? Daniël Sprong speelde twaalf minuten, en had vandaag geen grootse dag. Het oogde niet zo solide als zijn eerdere optredens. Morgen tegen New York Rangers een nieuwe kans en hopelijk zien we hem dan na een vijf dagen break voor de Penguins weer terug. (RB)

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 4-1

Minnesota Wild deed prima zaken met een zege op Central Division rival en koploper Winnipeg Jets. Mikael Granlund en Jason Zucker zorgden voor een 2-0 voorsprong na 40 minuten. Matthieu Perrault deed met zijn dertiende treffer van het seizoen wat terug voor de Jets, maar Matt Dumba zorgde met twee treffers dat de punten in de tas van Minnesota belandden. (Ed)

Montreal Canadiens – Boston Bruins 3-4 SO

Een mooie Original Six battle in Montreal vannacht. Boston Bruins sleepte er een 4-3 overwinning na shootouts uit, en blijft zo op koers voor een playoff klassering. Beide teams gaven elkaar weinig toe in Bell Centre. Nadat Max Pacioretty de thuisploeg op 1-0 zette, kwam Boston erop en erover in periode twee. Daarna nam Montreal de regie over, maar zag het de Bruins weer langszij komen. Brad Marchand werd de held voor Boston; hij scoorde in de vierde ronde de winnende shootout goal (Ed)

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 3-5

Sean Couturier was met twee goals en een assist de man van de wedstrijd voor de Flyers. Voor de Devils was dit alweer zesde nederlaag op rij. Zij staan nog steeds op een playoff plaats, maar hebben wat zand in de motor na een even sterke als verrassende seizoensstart. Er zal echter snel gewonnen moeten worden door New Jersey om niet in een vrije val te geraken. (RB)

Dallas Stars – Colorado Avalanche 1-4

Colorado Avalanche boekte de zesde zege op rij. Vannacht werd Dallas Stars op eigen ijs aan de zegekar gebonden. Alexander Kerfoot zette de bezoekers op voorsprong, waarna Jamie Benn de gelijkmaker noteerde. Het verschil werd in het slotstuk gemaakt; Nathan MacKinnon, met zijn negentiende van het seizoen, Blake Comeau en Mike Barberio lieten het net bollen namens Colorado voor een verdiende 4-1 zege. (Ed)

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 2-4

Echt spannend werd het pas na 54 minuten toen de Kings terug kwamen van een 3-0 achterstand door goals van Nick Shore en Anze Kopitar naar 3-2. De Ducks waren op voorsprong gekomen door een goal van Ryan Kessler en twee treffers van Ondrej Kase. Daarvoor was het alleen opwindend met drie vechtpartijen. Een empty netter van Corey Perry maakte aan onzekerheid een eind. (CM)

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 6-5 OT

Gelijk vanaf puck drop was het open huis aan beide kanten. Na 20 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Vele punten werden er gemaakt door de eerste lijn van de Sharks. Joe Thornton een goal drie assists. Joe Pavelski een goal twee assists en Brent Burns met drie assists. Na 60 minuten was de stand 5-5 mede dankzij vijf verschillende scoorders voor de Coyotes. Dat het echter tot een OT kwam was te danken aan Scott Wedgewood die 38 saves maakte voor Arizona. In OT was hij echter kansloos op een rebound van Marc-Edouard Vlasic. (CM)

Previous Nederland U18 dames winnen uitzwaaiwedstrijd
Next NHL Draftwatch: Ingham een van de beste keepers beschikbaar