Beker van België: HYC eerste finalist!

Vanavond werd de tweede wedstrijd in de Semi Finals om de Beker van België gespeeld in Antwerpen. Thuisploeg Phantoms wist, voor ruim 400 toeschouwers, wat hen te doen stond om de Belle af te dwingen na de uitnederlaag dinsdag : winnen van HYC! De eerste periode begon gelijkopgaand, Phantoms kon, ondanks drie Powerplays, geen afstand nemen van Herentals op het scoreboard in de eerste periode. Integendeel, de beste kansen waren voor de Kempenaars.

HYC Era Renomar kraakt de code!

De tweede periode was al halfweg voor dat we, eindelijk, de eerste treffer van de avond zagen. Na voorbereidend werk van Trevor Hunt en Mitch Morgan kon topscorer Shawn Hulshof de rood-witten 0-1 op voorsprong knallen! Thuisploeg Phantoms moest nu reageren, probeerde dat ook wel maar werd door HYC vakkundig gecounterd. In niet eens tien minuten werd het op 0-4 gezet na treffers van Morgan, Hulshof en Emiel Goris.

Ben Vercammen HYC Face-Off

Phantoms ; rebound of knock-down?

Was het Finaleticket voor Antwerp nu definitief weg? Ten laatste in de 47ste minuut was dit voor éénieder duidelijk nadat HYC-boegbeeld Ben Vercammen de 0-5 kon aantekenen. In de slotfase van deze Bekerderby kon Phantoms eindelijk tegenscoren, 1-5 via Patrick Van Noten jr en even later legde Lukasz Bartak, met zijn 20ste treffer in deze Bekercompetitie, de 2-5 eindstand vast. Herentals zette in deze Halve Finales zijn Bekerambities kracht bij en Phantoms kan zich nu voluit focussen op de BeNe League.

Zaterdagavond 19u30 wordt de return van de andere Semi Final gespeeld in Luik; Bulldogs vs Chiefs. Mits winst van de thuisploeg zijn de twee deelnemers voor de Bekerfinale op 03 februari, ook in Luik trouwens, al gekend overmorgen!