Tilburg winnaar Hauptrunde na zege op Herne

Tilburg Trappers Herner EV Face-Off

Tilburg Trappers pakte gisteren de eerste titel van het seizoen. Weliswaar één die geen cent waard is, maar mooi staat het wel. De Brabanders rekenden in de eigen Stappegoor af met Herner EV, dat zelf ook nog flink wat te winnen had. Trappers won na een enerverend duel met 7-4.

BELANGEN

Dat beide teams niet voor een niemandalletje in Tilburg van start gingen bleek wel. Zowel Trappers als Herne legden een prima pot ijshockey op de baan, waarbij de bezoekers na zeven minuten als eerste het net wisten te vinden. Twee minuten later was de stand weer in evenwicht na een treffer van Kevin Bruijsten.

In de tweede twintig minuten sloeg Trappers het eerste gaatje van de wedstrijd. Brock Montgomery en Danny Stempher brachten een marge van twee treffers tot stand. Net na het half uur kwam Herne weer terug in het duel via een power play goal. Met 3-2 gingen de teams naar de laatste pauze toe.

ALLES OF NIETS

In het slotstuk deelde de thuisploeg opnieuw de eerste tikken uit. Nardo Nagtzaam en Reno de Hondt leken Trappers in veilige haven te schieten met een 5-2 voorsprong. De Duitsers kwamen echter nog een keer sterk opzetten, en via treffers van Aaron McLeod stond het dik vijf minuten voor het einde plots weer 5-4. De tweede treffers van Nardo Nagtzaam, amper een minuut na de aansluitingstreffer, deed het licht uit voor Herne. Captain Ivy van den Heuvel tekende met een empty netter voor de 7-4 eindstand.

Door de zege -en het verlies van IceFighters- greep Tilburg Trappers de eretitel ‘winnaar Hauptrunde’. Herner EV mag het door de nederlaag in de Qualifikationsrunde gaan proberen. De Tilburgers openen de Meisterrunde morgen al met een uitduel tegen Hannover Scorpions.