Goede start voor Canada en Zweden, Team USA scoort negen goals


World Juniors Buffalo Recaps Face-Off

Face-off houdt je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen op het World Junior WK 2018. Gisteren trapte het toernooi af met twee wedstrijden in poule A als poule B, Marko Bok en Jeroen Veenstra vertellen je er alles over.

Tsjechië – Rusland 5-4

In de preview op het World Juniors toernooi viel al te lezen dat nog twijfelachtig is met welke doelman team Rusland zou beginnen. Alexei Melnichuk kreeg de eer, maar hij moest na twee periodes, zestien schoten en vier tegentreffers alweer plaatsmaken. Rusland liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan tegen een effectiever Tsjechië.  De Tsjechen leken op rozen te zitten met een 5-2 voorsprong vlak voor het einde, maar Rusland kwam nog terug tot 5-4. De comeback kwam echter te laat om de toch wel verrassende nederlaag te ontlopen. Martin Kaut deed individueel goede zaken, de speler van Dynamo Pardubice (draft eligible in 2018) noteerde drie assists namens Tsjechië (jv)

Wit-Rusland – Zweden 1-6

Zweden hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om Wit-Rusland te verslaan. De Wit-Russen bleven één periode bij, maar hadden geen schijn van kans. Het aantal schoten op doel van beide ploegen (9-36) was veelzeggend over de verhoudingen op het ijs. Lias Andersson was tweemaal trefzeker en de vooraf geprezen sterren Rasmus Dahlin (twee assists) en Elias Pettersson (goal en een assist) lieten meteen van zich spreken (jv)

Canada – Finland 4-2

Meteen een kraker op de openingsdag! Canada – Finland is normaal gesproken een halve finale of zelfs finale, maar op het vorige WK zakten de Finnen door het ijs. Het team wat er nu staat is erg jong, maar ook erg goed. Op papier dan. De Canadezen begonnen furieus, stonden na zes minuten op 2-0 en dat was achteraf het verschil. De jonge Finnen konden meekomen, scoorden ook tweemaal, maar kwamen stootkracht tekort om er een punt of meer uit te slepen. Voor Canada waren Boris Katchouk en Taylor Raddysh (beide Tampa Bay) belangrijk, bij de Finnen was het goalie Ukko-Pekka Luukkonen (Buffalo) die vooral in de eerste periode de wedstrijd levend hield (mb)

Denemarken – Verenigde Staten 0-9

Een effectief Team USA maakte gehakt van Denemarken en liet meteen zien dat ze klaar zijn voor titelprolongatie. Casey Mittelstadt (Buffalo) en Kieffer Bellows (Islanders) scoorden ieder tweemaal. Patrick Harper (Nashville) en Max Jones (Anaheim) noteerden ook twee punten. Na dik twee minuten was het al 1-0, de eerste powerplay leverde na vijf minuten de 2-0 op en daarna was de wedstrijd al gespeeld. Denemarken kwam tot zeventien schoten, maar kwam niet langs goalie Joseph Woll (Toronto), die zijn eerste shut-out ooit op een WK noteerde (mb)

Previous Semi Finals Beker van België: zeges voor HYC en Bulldogs
Next Legendarische Toronto goalie Bower overleden