Semi Finals Beker van België: zeges voor HYC en Bulldogs

Beker van België

ERA Renomar HYC Antwerp Phantoms Face-Off
Foto: DiBoschki

Gisteren werden de eerste wedstrijden in de halve finales van de Beker van België verspeeld. Chiefs Leuven nam het op tegen Luik Bulldogs, terwijl ERA Renomar HYC en Antwerp Phantoms in de andere serie uit gaan maken wie finalist wordt. Reginald Delmarche blikt terug op de duels.

Chiefs strijden maar moeten buigen!

In een -voor deze Semi Final- goed gevulde Leuvense ijsbaan konden de Bulldogs enkele mooie kansen niet afronden, en kregen snel een koude douche via een raak schot van Marco Piro. De bezoekers waren even van slag en het jeugdig Chiefs enthousiasme, zonder de gekwetsten Boute, Franckx en Kolyasnikov, onderbrak menige opbouw van de Luikse favorieten. De eerste Luikse Powerplay werd snel omgezet via een tip-in van Jordan Paulus op een strak schot van Frank Neven. Luik wou wel doordrukken, zeker tijdens de tweede Powerplay maar werd op snelheid gepakt door Jeffie Versin die de puck ontfutselde en droogjes naast goalie Tom Prodi de 2-1 binnen schoot.

Chiefs Leuven Luik Bulldogs Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

In de tweede periode moet Akim Ramoul even de strafbank van Bulldogs op en ruikt de thuisploeg zijn kans om weer op voorsprong te komen. Bulldog Kai Willems ontfutselt de puck, neemt wat meters en de mee opschaatsende Nick Rivait knalt shorthanded de gelijkmaker tegen de netten, 2-2. De volgende Powerplay doen de Chiefs het beter; een hard werkende Piro cirkelt rond de Luikse doelmond, bedient slim Oscar Delbrassine en de 17-jarige twijfelt niet en scoort strak de 3-2! De wedstrijd golft op en neer, tot halfweg Lars Engwegen en Ramoul een mooie tegenaanval opzetten, die de snelle Yoren De Smet mooi afrondt en zo de Luikenaars weer op gelijke hoogte brengt.

Ook in de derde periode kunnen de ruim 400 toeschouwers genieten van een gelijkopgaande strijd, in goede banen geleid door het reffend viertal trouwens, met kansen aan beide kanten. In de 48e minuut lanceert Willems maatje Ax L Milpas ; die gaat op kracht door het midden en brengt Luik onhoudbaar 3-4 voor. De thuisaanhang schreeuwt het eigen team naar voren, maar scoren lukt de Pietermannen niet meer. Eindstand 3-4. Luik, ondanks wat slordig en bij wijlen te traag spel, grijpt de zege terwijl de thuisploeg moegestreden met lege handen achterblijft.

HYC doet wat moet; winnen!

In de andere halve finale leek het heel wat minder spannend; na niet eens 30 seconden opende Shawn Hulshoff de score voor HYC en aan de rust hadden Ben Vercammen en Chad Brears er een geruststellende 3-0 van gemaakt. Maar de tweede periode schoot Lukasz Bartak zijn Phantoms weer in de de wedstrijd met twee snelle goals en dit twee maal op aangeven van Patrick Van Noten jr. Halfweg de wedstrijd scoorde Hulshoff zijn tweede binnen voor de 4-2! De westrijd ging vlot op en neer; de refs moesten aan de bak, omdat bij sommigen het testeronpeil wat snel opliep maar de netten doen trillen lukte niet meer voor de dweilpauze.

ERA Renomar HYC Antwerp Phantoms Face-Off
Foto: DiBoschki

In een stevige derde periode was het nu HYC dat, via Jacques De Ceuster en Emiel Goris, snel de weg naar de goal vond en zo weer uitliep naar 6-2. Toen vond het duo Bartak-Van Noten het tijd om opnieuw met scherp te schieten en op drie minuten tijd lanceerde Van Noten jr de vinnige Bartak en Lukasz knalde 2x de puck voorbije HYC-goalie Arne Waumans. Met 6-4 als tussenstand, was alles weer mogelijk en beide teams gingen er dan ook vol voor. Timo Dewin kon de voorsprong even vergroten, maar Phantoms scoorde dadelijk tegen via Kevin De Winter. De eindfase was woelig maar de tellers bleven steken op 7-5 en zo behaalde HYC de verhoopte thuiszege. De Phantoms van Buck Rombouts hebben ongetwijfeld wat vertrouwen getankt en mits iedereen defensief straks een tandje bijsteekt, kan de thuiswedstrijd donderdagavond wel eens een verrassing opleveren!

Previous Essense Muggenplaag nekt Tilburg Trappers
Next Goede start voor Canada en Zweden, Team USA scoort negen goals