Essense Muggenplaag nekt Tilburg Trappers


Moksitos Essen Tilburg Trappers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor de tweede maal dolf Tilburg Trappers het onderspit tegen Moskitos Essen. Na de 4-1 nederlaag in eigen huis, verloren de Brabanders vanavond opnieuw van Moskitos. In Essen verloor de ploeg van Bo Subr met 5-4 na overtime.

SLOW START

Tilburg begon niet heel lekker met een vroege straf; net nadat Trappers weer compleet was viel de 1-0 van de thuisploeg achter Meierdres. Een levendige eerste periode leverde genoeg actie op voor beide goals, gescoord werd er echter niet meer.

In het middenstuk startten de bezoekers een stuk beter. Al snel trok Trappers de stand gelijk, via een goal van Kilian van Gorp. Op het moment dat de Tilburgers de thuisploeg vastzette in het eigen vak, valt de treffer aan de andere zijde, waarna Essen amper 60 tellen later het net nogmaals laat bollen. De twee snelle goals laten de bezoekers eventjes wankelen, maar Trappers leeft weer op. Zeker als Ryan Collier op de power play er 3-2 van maakt. Ook die treffer wordt door een snelle goal opgevolgd, maar wederom is hij van Duitse makelij. Met een 4-2 stand wordt de derde periode optgezocht.

COMEBACK

Tilburg weet dat het aan de bak kan in het slotstuk, en krijgt een penalty shot dat vakkundig door Parker Bowles benut wordt. En zo is de marge weer één. Wat Tilburg ook onderneemt, ondanks de grote pressie van Trappers is er bijna geen doorkomen aan. Bijna inderdaad. Terwijl Meierdres ingeruild is voor een extra aanvaller, komen de Brabanders op gelijke hoogte via Mitch Bruijsten. Bijna stelt Parker Bowles de zege in reguliere tijd nog veilig, maar zoals we vrijdag al hebben kunnen zien is goalie Staudt een uitstekende doelman.

Uiteindelijk gaat het in overtime alsnog mis voor Tilburg, en kaapt Moskitos het tweede punt voor de neus weg van Tilburg, dat daarmee voor het eerst dit seizoen de zege moet laten in overtime. IceFighters Leipzig won met 4-3 van Saale Bulls. Zodoende staan Trappers en Leipzig op 59 punten, maar leiden de Tilburgers met een verschil van zes goals.

Tilburg ontvangt in de laatste ronde Herner EV in eigen huis, een tegenstander waar alles nog voor op het spel staat, terwijl IceFighters Leipzig afreist naar nummer drie Duisburg. Bij een nederlaag van IceFighters mag Tilburg zich winnaar in de Hauptrunde van de Oberliga Nord noemen.

Previous Gezocht: €6000,00 voor de Nederlandse U18 meiden
Next Semi Finals Beker van België: zeges voor HYC en Bulldogs