Rangers verslaan Kings, 100e goal Bryan Boyle


Face-Off NHL Recaps

Vijf wedstrijden vannacht in de NHL. Jonathan van Osta en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4-5 OT

De wedstrijd begon met een periode zonder goals, waarbij beide teams goed tegen elkaar waren opgewassen. In de tweede periode volgden de goals van Hurricanes en Sabres elkaar in slechts 30 seconden op. De derde periode was een drukke periode. In slechts tien minuten werden zes goals binnen getikt. Sabres speler Jack Eichel wist ook zijn eerste NHL hattrick binnen te halen en bracht zijn team, met twee goals in tien seconden, in Overtime. Jaccob Slavin maakte na twee minuten overtime de winner voor de Hurricanes. (jo)

New Jersey Devils – Dallas Stars 5-2

Bryan Boyle scoorde twee keer en daarmee bracht hij zijn totaal op 100 goals in de NHL. Steven Santini, Blake Coleman en Nick Lappin scoorden de andere goals voor de Devils en Cory Schneider maakte 28 saves in het Prudential Center. De twee goals van Dalles werden gemaakt door Martin Hanzal en Alexander Radulov. Goalie Kari Lehtonen maakte 21 saves.(cm)

New York Rangers – Los Angeles Kings 4-2

Marian Gaborik scoorde een goal en produceerde een assist in zijn 1000ste NHL wedstrijd. Veel hielp het niet want door goals van Chris Kreider en Kevin Hayes stond het na 40 minuten 2-1 voor de Rangers in de Madison Square Garden. Torrey Mitchell maakte nog de 2-2 maar het slotakkoord kwam van Rick Nash en een empty netter van J.T. Miller zette de eindstand van 4-2 op het scorebord. (cm)

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 3-1

Even leken de Maple Leafs een dominante wedstrijd te gaan spelen, want na slechts twee minuten scoorde Andreas Borgman het eerste goal van de wedstrijd. Echter wisten de Red Wings de tweede en derde periode goed te benutten om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten. Hoewel de teams goed aan elkaar gewaagd waren, had Detroit strakkere schoten op het goal. Met hun winst hebben de Red Wings hun losing streak van drie wedstrijden doorbroken. (jo)

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 4-3 OT

Markus Granlund scoorde twee goals, Brock Boeser een en Jacob Markstrom maakte 34 saves voor Vancouver. Daniel Sedin en Henrik Sedin hadden beide de drie assists.
Voor de Sharks scoorde Brent Burns twee keer en Marcus Sörensen een keer. Sam Gagner scoorde de OT winner, zodat de vier game losing streak werd doorbroken. (cm)

Previous Vijf lekkere BeNe League duels, Teddy Toss in Zoetermeer
Next Oranje U20 verlaat Division IIA met zege