Oranje U20 verlaat Division IIA met zege


Foto: Rick de Vroede

Door de nederlaag van afgelopen donderdag was Oranje U20 al verzekerd van de laatste plaats op het WK in Division IIA. De laatste wedstrijd, die om niks ging, werd gisteren gespeeld tegen Estland. Nederland won met 6-5.

Nieuwe nederlaag gevreesd

Met Geleen goalie Sander Kosters weer in de goal kwamen de Esten al snel op een 2-0 voorsprong. Toen ruim drie minuten voor het einde van de eerste periode de derde goal ook binnen werd geschoten vreesde iedereen voor een nieuwe nederlaag.

Goalie wissel

Jaimy Missler (Amsterdam) verving Kosters aan het begin van de tweede periode. Door twee goals van Jorn van Soest (Eindhoven), één van Boris Coehorst (Tilburg) en Noah Muller (St. Michael’s College, USA), deed Nederland weer helemaal mee. Doordat Nestertsuk namens de Esten ook scoorde stond er na twee periodes 4-4 op het bord.

Veerkracht

In een stevige derde periode, waarin negen tijdstraffen werden uitgedeeld, zette Jorn van Soest met zijn derde goal Nederland op een 5-4 voorsprong. Tilburger Wouter Sars maakte er zelfs 6-4 van. Vlak voor het einde viel de 6-5 maar dichterbij liet Oranje het niet komen. Zo eindigt het WK, dat teleurstellend verliep, toch nog met een positieve noot.

Eindstand

1 Japan 5-14
2 Zuid Korea 5-10
3 Groot Brittannië 5-10
4 Estland 5-4
5 Roemenië 5-4
6 Nederland 5-3

Japan promoveert naar Division IB. Nederland degradeert naar Division IIB.

Previous Rangers verslaan Kings, 100e goal Bryan Boyle
Next Top van de BeNe League wint haar duels