Oranje U20 zwaar onderuit tegen Groot Brittannie


Foto: Rick de Vroede

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen Japan (6-1) volgde deze week een teleurstellend verlies tegen Zuid Korea (5-4). Gisteravond speelde Oranje U20 tegen de koploper van de Division IIA: Groot Brittannië. Het eindigde in een 8-1 nederlaag. Het betekent dat Nederland nu onderaan staat in Division IIA. Er is nog een kans dat Oranje ontsnapt aan degradatie, maar dan moet wel alles lukken in de laatste twee duels tegen Roemenië en Estland.

De wedstrijd

Door de overwinning van Estland op Roemenië eerder op de dag wist Oranje U20 dat het moest winnen van de Britten om van de onderste plaats af te komen. Na een periode was de stand 1-0, hoewel de Britten de Nederlandse goal flink onder vuur namen getuige de twintig schoten. Oranje stelde er daar drie tegenover, waar één goal van werd afgekeurd.

In de tweede periode ging het gelijk op. Sterker, na 1:51 scoorde Noah Muller zelfs de gelijkmaker. Niet veel later zette Stubley de Britten weer op voorsprong. Met een goed gevoel ging Oranje de kleedkamer in. Van het goede gevoel was in de derde periode weinig meer te merken. Het Oranje verzet was gebroken en Groot Brittannië kon doen wat het wilde. De Oranje defensie moest liefst zes goals incasseren, waardoor de wedstrijd in een smadelijke 8-1 nederlaag eindigde.

Zijden draadje

Het overleven van Oranje in Division IIA hangt aan een zijden draadje. Het duel tegen Roemenië moet vandaag absoluut gewonnen worden, anders is degradatie naar Division IIB een feit. Om 17:30 uur wordt de puck gedropt voor het duel tegen Roemenië.

Uitslagen

Roemenië-Estland 4-8
Japan-Zuid Korea 5-1
Groot Brittannië-Nederland 8-1

Stand

1) Groot Brittannië 3-9
2) Japan 3-8
3) Zuid Korea 3-5
4) Estalnd 3-4
5) Roemenie 3-1
6) Nederland 3-0

De nummer 1 promoveert naar Division I en de nummer laatst degradeert naar Division IIB.

Previous Column: Het Nederlandse ijshockey is de grootste verliezer
Next Lehtonen heeft 300 wins en Vancouver krijgt pak slaag