Lehtonen heeft 300 wins en Vancouver krijgt pak slaag


Face-Off NHL Recaps

Vier duels afgelopen nacht, Jonathan van Osta en Marko Bok praten jullie bij over de zeges van Nashville en Boston. De Rangers en de Islanders verloren beiden.

Ottawa Senators – New York Rangers 3-2

De Senators hadden de afgelopen dertien wedstrijden slechts één wedstrijd gewonnen, dus deze thuiswedstrijd wilden ze maar al te graag in hun voordeel beslechten. En daar slaagden ze in. New York Rangers was traag met zijn reactie op het spel van Ottawa, waardoor de Senators gedurende het grootste deel van de wedstrijd de voorsprong wisten te behouden. De winning goal werd gemaakt door Zack Smith. (jo)

New York Islanders – Dallas Stars 2-5

Tyler Pitlick zette de Stars als eerste op het scorebord met zijn goal in de achtste minuut. Na zijn goal waren de Stars zeer dominant op het ijs. De Islanders hadden vijf goals tegen voordat ze zelf de puck in het net wisten te krijgen. Dallas Stars doelman Kari Lehtonen maakte gedurende de avond 32 saves en kreeg met deze winst zijn 300e NHL winst op zijn naam. (jo)

Detroit Red Wings – Boston Bruins 2-3 OT

Een zure nederlaag voor de Red Wings in Little Caesars vannacht, waar de Bruins in twee minuten van nul naar twee punten sprongen. In een gelijkopgaande wedstrijd namen de Red Wings tweemaal de voorsprong en maakte Boston tweemaal gelijk. Met een empty net wist Torey Krug de puck tussen vier verdedigers door toch bij David Pastrnak te krijgen: 2-2. Na 35 seconden in over-time scoorde Brad Marchand met een knappe actie de winnende voor de Bruins. (mb)

Vancouver Canucks – Nashville Predators 1-7

Vancouver leed de vierde nederlaag op rij en deze zal hard aankomen. De Predators deden hun naam eer aan en lieten weinig heel van de thuisploeg: 7-1. P.K. Subban scoorde al vlot de 1-0 en hij zou later ook de 3-0 maken. Craig Smith had drie punten deze avond, hij scoorde eenmaal en assisteerde bij twee goals. Voor Vancouver dus een dramatische wedstrijd. Toch was er een klein lichtpuntje, Henrik Sedin noteerde zijn 800e assist in de NHL. (mb)

Previous Oranje U20 zwaar onderuit tegen Groot Brittannie
Next IJshockey Nederland daagt SSEIJ voor de rechter