IJshockey Nederland daagt SSEIJ voor de rechter


Kemphanen Tigers Face-Off
Foto: ISO Sports, Roel Louwers

Gisteren verliep het ultimatum van IJshockey Nederland richting de SSEIJ, waar het BeNe League team van Eindhoven Kemphanen onder valt. De €18.000 schuld, waarvan Kemphanen de geldigheid van betwist, had gisteren in zijn geheel voldaan moeten zijn. Die betaling is, zoals voorzitter Jan-Willem van Stuijvenberg al had aangegeven, uitgebleven.

Leonidas Pakos geeft namens de bond uitleg. ,,Wij zien geen andere oplossing na het verstrijken van het ultimatum. Als er deze week een handreiking was gedaan, had alles er anders uit gezien.” aldus Pakos tegen het Eindhovens Dagblad

IMPASSE

De impasse rond de kwestie blijft daarmee overeind. Rob van Rijswijk liet eerder weten dat IJshockey Nederland in zijn recht staat om Kemphanen te weren van een eventuele bekerfinale en de Final Four. Deze worden door de bond zelf georganiseerd. Met betrekking tot de BeNe League en de halve finales van de beker heeft IJ NL geen beslissingsbevoegdheid, want deze liggen bij de Stichting BNL. Kemphanen komt dit weekend twee maal in actie. Vrijdag uit bij Tilburg Trappers Toekomstteam, zaterdag thuis tegen HIJS Hokij Den Haag.

OVERLEG

Vanavond komen de besturen van alle BeNe League teams bij elkaar voor een overleg, zonder dat daarbij de nationale bonden aanwezig zullen zijn. Deze vergadering staat los van de kwestie tussen IJshockey Nederland en SSEIJ, en is ingegeven uit ontevredenheid van de clubs zelf over de relatie van de bonden richting de BeNe League. Ook het bestuur van Eindhoven Kemphanen is daar gewoon van harte welkom.

Previous Lehtonen heeft 300 wins en Vancouver krijgt pak slaag
Next Exclusief: Daniel Sprong wil er klaar voor zijn als Pittsburgh hem oproept