Oranje U20 degradeert uit Division IIA


Foto: Rick de Vroede

De missie vooraf was duidelijk: winnen van Roemenië. Daar bleek in de praktijk weinig van te merken. Het team van bondscoach Theo van Gerwen delfde kansloos het onderspit tegen Roemenie: 7-1.

Powerplay

Bij de eerste de beste powerplay situatie voor de Roemenen was het raak. Terwijl Noah Muller voor slashing op de strafbank zat maakte Roemenie de 1-0. Oranje, met Amsterdam goalie Jaimy Missler in de goal, forceerde in de eerste periode van het duel slechts acht doelpogingen tegenover vijftien voor de Oost Europeanen.

Foto: Rick de Vroede

Weer een snelle tegengoal

Nederland lijkt er dit toernooi patent op te hebben: een snelle tegengoal. Ditmaal was het na negentien seconden in de tweede periode raak, 2-0, en na zeven minuten werd het zelfs 3-0. In de drie powerplay situaties die Oranje zelf had kon er te weinig druk op de Roemeense goal worden gezet. Levi Smeets redde bij 4-0 nog wel de spreekwoordelijke eer, maar het deerde allemaal niet. Net als een dag eerder tegen Groot Brittannie  kreeg Nederland in de derde periode weer veel goals om te oren, waardoor Roemenie uiteindelijk kon weg lopen naar 7-1 zege.

Degradatie

De laatste wedstrijd zaterdag tegen Esland is voor Oranje om des keizers baard. Nederland degradeert dus naar Division IIB. Het WK in die categorie wordt in januari 2018 in Belgrado gespeeld en bestaat Turkije, Mexico, Spanje, Kroatië, België en Servië.

Previous Exclusief: Daniel Sprong wil er klaar voor zijn als Pittsburgh hem oproept
Next Topper voor Trappers in Leipzig, vier BeNe League duels