Noah Muller verdedigende aanwinst Tilburg Trappers


Gisteren werd bekend dat Ryan Collier door de naweeën van een hersenschudding zijn schaatsen noodgedwongen aan de wilgen moet hangen. Tilburg Trappers ondernam meteen actie en heeft verdediger Noah Muller aan het Oberliga team toegevoegd.

Lees ook: Ryan Collier door blessure gestopt

foto: Henk Lammers

Duitsland als opleiding

De 22-jarige Amsterdamse verdediger begon op zijn zevende met ijshockey. Op zijn zestiende verruilde hij Amsterdam voor Köln om bij de U16 van de Kölner EC te gaan spelen. Daar behaalde hij in 55 wedstrijden zeven goals en twaalf assists. Na twee jaar ging hij naar de aartsrivaal, de Düsseldorfer EG. Daar verbleef hij drie jaar. Daar was hij goed voor 82 wedstrijden zonder goals en 21 assists.

foto: website Saint Michael’s College

Studeren in Amerika

Na zijn Duitse periode ging Noah studeren in Amerika en spelen bij St. Michael’s College in de NCAA III. Daar zetten hij in drie jaar 72 duels, negen goals en 22 assists op de teller. Aangezien het hockey stil ligt in Amerika is hij in Nederland en studeert hij online verder.

Oranje

Bij Oranje U18 en U20 werd hij regelmatig opgeroepen. Tien wedstrijden voor U18 met twee goals en twee assists. Bij de U20 produceerde hij drie goals en vijf assists.

Previous Vegas op 100% score, Montreal pakt koppositie North
Next Los Angeles vloert Colorado, Bruins verslaan Flyers