Oranje U20 opent WK met 6-1 nederlaag tegen Japan


Foto: Twitter @icehockeyuk

Het Nederlands team U20 is het WK Division IIA in Dumfries, Schotland, begonnen met een 6-1 nederlaag tegen topfavoriet Japan. Dat Japan een maat te groot is was afgelopen week al gebleken tijdens twee oefenduels die Oranje speelde.

Shots on goal

Waar de Oranje goalies in de oefenduels nog 61 en 57 pucks op zich afgevuurd zagen, konden er vanmiddag ‘slechts’ 51 shots on goal van de Japanners genoteerd worden. Daar stonden acht Oranje doelpogingen tegenover. Na één periode was de stand 3-1. Voor Oranje was forward Jorn van Soest, spelend voor Eindhoven Kemphanen, verantwoordelijk voor de enige goal. In de tweede periode liep Japan weg naar 5-1 door twee goals binnen een tijdsbestek van 51 seconden. Toen na 1:47 in de derde periode de 6-1 achter Smoke Eaters Geleen goalie Sander Kosters lag werd er voor een nederlaag met grotere cijfers gevreesd. Maar de Oranje mannen beten van zich af en hielden het bij 6-1.

Morgen

Veel tijd om stil te staan bij het duel van vanmiddag is er niet. Morgen staat het volgende duel alweer op de planning. Om 14:00 uur Nederlandse tijd is Zuid Korea de tegenstander. Dat land won vandaag na shootouts van Estland, nadat het 70 seconden voor tijd een 4-2 voorsprong verspeelde en de Esten tot 4-4 liet terugkomen. Vandaag speelden de andere vier teams ook hun wedstrijden.

Uitslagen

Japan-Nederland 6-1
Zuid Korea-Estland 5-4 na shootouts
Groot Brittannië-Roemenie 3-2

Previous NHL Power Rankings: Kings keren terug in de top
Next Minnesota Wild komt met de schrik vrij in San Jose