Minnesota Wild komt met de schrik vrij in San Jose

Winst, Blackhawks, Leafs, Blues, Wild

Face-Off NHL Recaps

Maar vier wedstrijden deze nacht in de NHL. Marko Bok en Cor Machielsen brengen jullie weer up to date. Wie pakte de winst en wie verloren er vannacht?

San Jose Sharks – Minnesota Wild 3-4 OT

Brent Burns en Eric Staal wisten beiden twee keer te scoren in het SAP Center. Na een 3-0 voorsprong van de Wild kwamen de Sharks ijzersterk terug tot 3-3, maar de winst in OT was voor de Wild met de goal van Nino Niederreiter. (CM)

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 3-1

Arizona en Chicago hielden elkaar lang in evenwicht en wisten, ondanks een flink aantal schoten, niet te scoren tot de derde periode. Tommy Wingels opende de score voor de Blackhawks, waarna Anthony Duclair de gelijkmaker aantekende. Lang konden de Coyotes er niet van genieten, een minuutje na de gelijkmaker vielen al vlot de 1-2 en 1-3, Artem Anisimov en Nick Schmaltz scoorden op een assist van Patrick Kane. Voor de gastheren was het inmiddels alweer de vierde nederlaag op rij. (MB)

St. Louis Blues – Buffalo Sabres 3-2 OT

De Blues hadden thuis weinig te duchten van de Sabres, maar hadden toch overtime nodig om de twee punten thuis te houden. Brayden Schenn en Paul Stastny zetten een verdiende en redelijk comfortabele 2-0 voorsprong op het bord, waarna Evan Rodrigues de aansluitingstreffer maakte. Met een empty net maakte Rodrigues zelfs de 2-2. Vladimir Tarasenko maakte met een prachtige move een einde aan de wedstrijd, check vooral zijn goal hieronder even! (MB)

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 1-0

Het eerste schot op doel bleek na 60 minuten ook nog eens de winnende. Zach Hyman produceerde de GWG na 34 seconden door Laurent Brossoit te passeren. De Oilers schoten maar liefst 45 keer op goal, waarvan er 41 werden gestopt door Curtis McElhinney en vier keer het geluid van het ijzer werd gehoord. (CM)

 

Previous Oranje U20 opent WK met 6-1 nederlaag tegen Japan
Next Vegas heeft vedette Marc-André Fleury terug