Japan U20 in oefenduels te sterk voor Oranje U20

U20 Oranje

Foto: Rick de Vroede

In aanloop naar het WK in Dumfries, Schotland, oefende Oranje U20 deze week tweemaal in Stappegoor in Tilburg tegen het sterke Japan. Afgelopen maandag werd de eerste wedstrijd van het tweeluik gespeeld door het team van bondscoach Theo van Gerwen. Die ging met 7-1 verloren. Vandaag stond het tweede duel op het programma. Ditmaal werd het 8-0.

Oranje goalies hadden het druk

In het eerste duel was Amsterdam goalie Jaimy Missler de man ‘between the pipes’. De Japanners vuurden liefst 61 pucks op Missler af, maar slechts zeven keer waren zij hem te machtig. In de tweede wedstrijd was Sander Kosters (Geleen) de goalie. Ook Kosters kreeg het druk getuige de 57 schoten die hij te verwerken kreeg. Na één periode moest Kosters eenmaal vissen op negentien pogingen van de Japanners. In de tweede periode scoorden de gasten uit het land van de Rijzende Zon driemaal op tien schoten, waardoor het 4-0 stond. In de derde periode liep Japan met een aantal powerplay goals weg naar 8-0. Na afloop werd er nog op shootouts geoefend. Captain Wessel Copier verschalkte hierbij de Japanse goalie.

Japan grote favoriet

Vrijdag vertrekt Oranje U20 naar Schotland, waarna zondagmiddag 14:00 uur Nederlandse tijd het toernooi voor onze mannen van start gaat. Dan is opnieuw Japan de tegenstander. De andere opponenten op het WK zijn Estland, Roemenië, Zuid-Korea en gastland Groot-Brittanië. Japan is de grote favoriet in Dumfries. Zij degradeerden immers naar deze poule, doordat zij het WK in Frankrijk misten vanwege de aanslagen destijds.

Previous 400e goal Marian Gaborik, 500e assist Anze Kopitar en eerste shutout Jacob Markstrom
Next IJshockey in tropische oorden