400e goal Marian Gaborik, 500e assist Anze Kopitar en eerste shutout Jacob Markstrom

400ste goal Marian Gaborik, 500ste assist Anze Kopitar en eerste shutout Jacob Markstrom

Face-Off NHL Recaps

Redelijk wat wedstrijden deze nacht in de NHL. Onze redacteuren Marko Bok, Rik Bruijnius en Cor Machielsen zorgen met kleine oogjes weer voor de updates. Met de 400e goal van Marian Gaborik was er een leuke mijlpaal te melden.

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 5-2

Marian Gaborik scoorde zijn 400ste goal en Anze Kopitar zijn 500ste assist in dezelfde aanval, dat is toch een mooi feit over deze wedstrijd. Pas in de tweede periode werd er gescoord. Twee goals voor de Wild door Charlie Coyle en Tyler Ennis, en een voor de Kings door Jake Muzzin. Na de gelijkmaker voor de Kings door Marian Gaborik vroeg in de derde periode barstten de Kings echt los, en dat zorgde voor meer goals door Adrian Kempe, nog een keer Marian Gaborik en Anze Kopitar. Dus stond er na 60 minuten gewoon 5-2 op het scorebord.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3-4

New York Rangers kwam zonder Henrik Lundqvist en Mika Zibanejad naar Pittsburgh, maar wist de punten mee te nemen naar The Big Apple. In een gelijk opgaande wedstrijd bleek de effectiviteit van de Rangers beter dan die van de Penguins. Ondrej Pavalec hield 41 schoten tegen, Tristan Jarry deed dat 25 keer. Naast Pavalec deed ook Mats Zuccarello met twee punten een duit in het zakje voor de gasten.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 1-4

Cory Schneider had 41 reddingen in huis om de Devils aan de overwinning te helpen als ook de zeer verrassende eerste plek in de Metropolitan Division. Ze nemen de kop positie over van de Jackets. Taylor HallStefan Noesen en rookie Jesper Bratt lieten een goal en assist noteren en rookie Nico Hischier twee assists. De Jackets verloren hun tweede wedstrijd op rij en hun ongeslagen status van vijf thuis wedstrijden vond ook zijn waterloo.

Montreal Canadiens – St. Louis Blues 3-4

De Canadiens kregen de Blues op bezoek en dat bleek andere koek dan de met 10-1 verslagen Red Wings. St. Louis had de voorgaande drie duels verloren, maar had weinig moeite met Montreal deze avond. Dankzij twee goals van Shea Weber werd het nog 3-3, maar al snel werd de winst veilig gesteld door de derde goal van Brayden Schenn, hij scoorde zijn derde carreer hattrick en werd uiteraard verkozen tot man of the match.

Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 5-1

Gustav Nyquist maakte twee goals en een assist in de wedstrijd die bleek een einde te maken aan een verlies reeks van zeven wedstrijden. Het leek er op dat in de tweede periode na 27 minuten wedstrijd Patrick Laine de Jets terug bracht in de wedstrijd door met nog maar het vierde shot on goal te scoren. Helaas: Jimmy Howard maakte 25 saves op 26 schoten, waar Connor Hellebuyck vijf keer gepasseerd werd op 32 schoten. Red Wings hoofdcoach Jeff Blashill zei na afloop: “de laatste wedstrijden schaatsten wij op onze achterste benen, dit was nu voor hun weg gelegd”.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 6-2

In de Amalie Arena scoorde Yanni Gourde twee keer binnen een tijdsbestek van anderhalve minuut in de tweede periode wat de Lightning naar een 4-2 voorsprong bracht. Brayden Point en Andrej Sustr zorgde in de eerste periode voor een 2-0 voorsprong. De Islanders kwamen daarna terug tot 2-2 door goals van Mathew Barzal en Jordan Eberle. Het slotakkoord was echter voor de Lightning met 5-2 door Vladislav Namestnikov en de 6-2 door Chris Kunitz.

Dallas Stars – Nashville Predators 2-5

Met zes zeges op rij begonnen de Dallas Stars aan de thuiswedstrijd tegen Nashville Predators. De gasten waren bepaald niet onder de indruk en veegden de vloer aan met de Stars: 5-0 na 35 minuten. Ben Bishop mocht na de 4-0 al gaan douchen, maar de ommekeer bleef uit. In de derde periode mocht Dallas via Stephen Johns en Jamie Oleksiak (zijn eerste goal van het seizoen) nog wat terug doen. Kyle Turris en Calle Jarnkrok waren met elk een goal en een assist belangrijk voor de Preds.

Colorado Avalanche – Buffalo Sabres 2-4

De Sabres wisten weer eens te winnen. In een leuk duel werd Colorado in eigen huis met 4-2 verslagen. Robin Lehner had een goede wedstrijd met 35 saves. Jack Eichel was aangever bij de 3-2 en doelpuntenmaker bij de 4-2. Hij was samen met bad boy Evander Kane de belangrijkste man aan de kant van de Sabres. Bij Colorado scoorde Nathan MacKinnon tweemaal.

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 3-0

De eerste shutout voor Jacob Markström in de Rogers Arena met 30 saves in zijn 129e wedstrijd. Dankzij Markström bleven de Canucks in de wedstrijd, want in de eerste periode was het qua SOG 12-3 voor de Hurricanes. Ondanks dat wisten ze in de tweede periode wel te scoren. Derrick Pouliot en Thomas Vanek zorgden voor een 2-0 tussenstand na 40 minuten. De 3-0 halverwege de derde periode door Nikolay Goldobin brak het moraal van de Hurricanes.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 4-3

Door een late goal in de derde periode van Erik Haula zorgde hij er persoonlijk voor dat er een ovetime kwam in de T-Mobile Arena. Na de eerste periode stond het 2-0 voor de Golden Knights door goals van James Neal en Oscar Lindberg. De Ducks kwamen ijzersterk terug in de tweede, door goals van Francois Beauchemin, Antoine Vermette en Corey Perry. In de knotsgekke OT waren het de goalies Malcom Subban en John Gibson die beide teams in de wedstrijd hielden. Uiteindelijk was het Gibson die in de SO moest capituleren op een schot van Alex Tuch die zodoende de twee punten in Vegas hield.

Previous AHL: Manitoba Moose fier aan kop in de Central Division
Next Japan U20 in oefenduels te sterk voor Oranje U20