CHL playoffs: Ocelari, ZSC Lions en SC Bern winnen met minimaal verschil

Liberec, Brynas, Jyvaskala, Brno, Trinec, Bern, Lakers, Lions Zurich

Onze redacteur Cor Machielsen ging er op pakjesavond eens goed voor zitten, want hij had ook kunnen gaan pitten. Maar hij keek vier CHL playoffs wedstrijden want die waren er te zien, en al met al duurde dat zelfs tot na de klok van tien.

Ocelari Trinec – Brynas IF 3-1

In de Werk Arena moesten de spelers van Trinec flink aan de bak want na 40 minuten stond het 0-1 door een goal van Andrew Miller in de 38e minuut. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong, want 25 seconden na het begin van de derde periode kwamen de mannen van Trinec al op gelijke hoogte door een PPG van Daniel Rakos. Nog geen drie minuten later was het Martin Adamsky die de 2-1 op het scorebord zette. In de 52 minuut was het Aron Chmielewski die de eindstand bepaalde op 3-1. Wel een goede uitgangspositie maar nog geen zekerheidje.

JYP Jyvaskyla – Kometa Brno 3-3

Met deze uitslag is de terugwedstrijd in iedere geval verzekerd van spanning. In de Lahi Tapiola Areena moest Jyvaskyla iedere keer terugkomen van een achterstand. De 0-1 en 0-2 werden gemaakt door Jan Suss, binnen een tijdsbestek van twee minuten. Tussen de zesde en de achtste minuut van de eerste periode. Antti Suomela scoorde de aansluitingstreffer nog in de eerste periode via een PPG. Halverwege de tweede periode scoorde Jyvaskyla de gelijkmaker via Juuso Puustinen. Lang konden ze er niet van genieten want zes minuten later was het al weer een voorsprong voor Brno door wederom een goal van Jan Suss die dus een heuse hattrick scoorde. Toch was het slotakkoord voor Jyvaskyla. de 3-3 viel in de 56e minuut door een goal van Mikko Maenpaa.

Bili Tygri Liberec – ZSC Lions Zurich 0-1

Beide keepers hadden een grote inbreng in de Home Credit Arena. Jaroslav Janus van Liberec hoefde maar een keer te capituleren op een schot van Inti Pestoni en Zurichs Niklas Schlegel pakte zelfs een shutout mee. Liberec schoot 24 keer op de goal van Zurich en Liberec vuurde zestien schoten op de goal van Zurich af. Alles is ook voor deze return nog open.

SC Bern – Vaxjo Lakers 3-2

Maar liefst 13.269 toeschouwers waren er in de PostFinance Arena te vinden, en die hebben een spannende wedstrijd gezien, ontsierd door een flink incident, veroorzaakt door Laker Noah Welch. Diverse malen checkte hij door in de nek en op het hoofd van Thomas Rufenacht. De scheidsrechter greep goed in en Welch kon gaan douchen, want hij kreeg vijf minuten + twintig minuten aan zijn broek. En aangezien het gebeurde in de 37e minuut hoefde hij niet meer op het ijs terug te keren. In de eerste periode kwam Bern op een 1-0 voorsprong met een PPG van Gaetan Haas. In de tweede periode werd het 2-0 door wederom een PPG. Dit keer door Simon Bodenmann.
In de derde periode trekte de Lakers de stand gelijk met goals van Linus Froberg en Rovert Rosen. Toch trok Bern nog aan het langste eind met de 3-2 vier minuten voor tijd door Ramon Untersander. Ook bij deze kwartfinale is alles nog mogelijk in de return.