KHL: Barys doorbreekt losing-streak; wederopstanding Metallurg


Face-Off KHL Update

Na de Ice Challenge in Helsinki pakken we de draad weer op met een nieuwe KHL update. Barys Astana doorbrak de losing-streak en de wederopstanding van Metallurg Magnitogorsk. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

Barys Astana – Traktor Chelyabinsk 4-3 OT (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

De losing-streak van Barys is ten einde. Na zeven wedstrijden zonder overwinning was er eindelijk weer een zege. Een zwaarbevochten overtime overwinning op in-form Traktor. Het was topschutter Vey die in overtime de beslissende goal maakte. De andere goals voor Astana kwamen op naam van Wright, Shevchenko en Dawes. Voor Traktor scoorden Yakutsenya, Vishnevskiy en het 17 jarige talent Kravtsov.

Salavat Yulaev Ufa – HC Dynamo Moskow 3-2 OT (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)

Het team van coach Westerlund lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Met de derde overwinning op rij is de druk wat afgenomen. Hartikainen was de grote man bij Salavat. Hij scoorde tweemaal op de powerplay. Zijn tweede treffer in overtime was een beauty. Ufa leek aanvankelijk in de reguliere speeltijd de punten al te pakken. Maar Alexeyev maakte 25 seconden voor tijd toch nog de gelijkmaker. De andere treffers kwamen op naam van Lisin voor Ufa en Karsums voor de Moskovieten. Anisin van Dynamo had een assist en bereikte daarmee de grens van 200 KHL punten.

Ak Bars Kazan – Dinamo Minsk 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Ak Bars verstevigde zijn koppositie in de Eastern Conference. Het behaalde een comfortabele overwinning op de ploeg uit Belarus. Sekac en Gavrilev hadden beiden een goal en twee assists. Lander verzorgde de derde treffer voor Kazan. Kulakov maakte laat in de derde periode de eretreffer voor Minsk.

Neftekhimik Nizhnekamsk – SKA St. Petersburg 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Drie goals in de laatste acht minuten. SKA maakte het verschil in de derde periode. In de eerste periode had de thuisploeg brutaalweg een voorsprong genomen door een treffer van Poryadin. Ook in de tweede periode deed Neftekhimik niet onder voor de bezoekende topploeg. In de derde periode werd de druk echter te groot. Goalie Ezhov moest buigen voor treffers van Prokhorkin, Shipachyov en Barabanov.

Sibir Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

De wederopstanding van Metallurg zet zich voort met vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden. De top vier in de Eastern Conference komt in zicht. Er moest tegen het lastige Sibir wel van een achterstand worden teruggekomen. Sibir heeft met goalie Krasikov ook de beste goalie van de KHL in zijn gelederen. Toch lukte het Metallurg om de overwinning te pakken via treffers van Kaletnik en de Canadees Ellison. Yermakov scoorde de treffer voor Sibir.

Avangard Omsk – Avtomobilist Yekaterinburg 2-1 SO (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Met een shoot-out overwinning op Avtomobilist doorbrak Avangard de losing-streak van vier wedstrijden. Het behield daarmee ook de leiding in de Chernyshev Division. Fisenko van Avangard en Cajkovsky van Avtomobilist zorgden voor de treffers in de reguliere speeltijd. In overtime kwamen beide teams niet verder dan wat kleine kansen en een handgemeen. De shoot-out moest dus de beslissing brengen. Mikheyev zorgde er uiteindelijk voor dat het extra punt in Omsk bleef.

 

Severstal Cherepovets – Jokerit Helsink 2-3 (1-0, 0-3, 1-0)

Na het volksfeest tijdens de Ice Challenge was het back-to-business voor Jokerit. Een bezoekje aan metaalstad Cherepovets. De jokers uit Helsinki maakten het verschil in de tweede periode. Ikonen, Kivisto en Antilla zorgden voor de 3-1 voorsprong. Vasilyev scoorde in de derde periode nog voor de thuisploeg. De andere treffer voor Severstal kwam op naam van Kagarlitsky. Door de nederlaag van Severstal is SKA de eerste ploeg die zich plaatst voor de play-offs in de lente van 2018.

Dinamo Riga – CSKA Moskow 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

De schotenverhouding was 44-14 in het voordeel van CSKA. Goalie Kalnins was de grote sta-in-de-weg voor de Moskovieten. Pas in de derde periode moest hij buigen voor een powerplay goal van Robinson. Goalie Johansson noteerde een shut-out.

Andere uitslagen van de afgelopen dagen:

Amur Khabarovsk – HC Red Star Kunlun 2-1

Ugra Khanty-Mansiysk – Lada Togliatti 3-4 OT

Torpedo – Slovan Bratislava 4-1

Spartak Moskow – Vityaz 2-6

 

 

Previous CHL playoffs: Ocelari, ZSC Lions en SC Bern winnen met minimaal verschil
Next Alex Ovechkin nekt Chicago Blackhawks