Alex Ovechkin nekt Chicago Blackhawks


Face-Off NHL Recaps

Vier wedstrijden vannacht in de NHL, waaronder een All Canadian match-up tussen Toronto Maple Leafs en Calgary Flames en de big guns van Washington Capitals en Chicago Blackhawks. Onze Cor Machielsen praat jullie weer bij.

Washington Capitals – Chicago Blackhawks 6-2

Het was de grote Alex Ovechkin show. Met een goal en drie assists was hij mede verantwoordelijk voor een ruime overwinning op de Blackhawks. Nicklas Backstrom deed het ietsje minder met een goal en twee assists. De andere goals voor de Capitals werden gemaakt door Tom Wilson (2 keer) Brett Connolly en Evgeny Kuznetsov. De beide Blackhawks goals kwamen vanaf de stick van Lance Bouma en Jonathan Toews. Blackhawks goalie Anton Forsberg mocht na de 3-0 in de eerste periode verhuizen naar de bank.

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 2-1 SO

Dit was een wedstrijd van de goalies. Frederik Andersen met 47 saves en Mike Smith met 28 saves zorgden er beiden voor dat gedurende de wedstrijd, inclusief de overtime, slechts één goal incasseerden. Mark Giordano scoorde een PPG voor de Flames en de Leafs goal kwam op naam van Morgan Rielly. In de OT was de verhouding SOG maar liefst 5-1 in het voordeel van de Flames, maar die moesten in de SO het onderspit delven door de winnende van William Nylander.

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 2-4

De Flyers verloren er elf op een rij voordat zij naar Alberta kwamen. Dat bezoek leverde ze twee winstpartijen op tegen de Flames en de Oilers. Het begon nog goed voor de Oilers met een SHG van Leon Draisattl. Maar daarna waren het de Flyers die de bovenliggende partij waren. Jordan Weal, Dale Weise en Michael Raffl scoorde er drie achter elkaar. Ryan Nugent-Hopkins maakte het nog spannend, maar met de empty netter van Wayne Simmonds was het game over en gingen de Oilers spelers onder luid boe-geroep van de supporters met de stick tussen de benen terug naar de kleedkamers.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 3-0

Ryan Miller pakte tegen de Senatorsde 40e shutout in zijn carriere. Alle 29 schoten wist hij buiten de goal te houden in het Honda Center. Gingen beide teams na de eerste periode nog doelpuntloos naar de break, daarna scoorden de Ducks door goals van Adam Henrique en Ondrej Kase in de tweede periode. In de derde shift was er alleen nog een empty netter van wederom Adam Henrique te registreren. Henrique kwam deze week over van New Jersey Devils en registreerde zo alweer zijn vijfde punt in vier duels voor Anaheim.

 

 

Previous KHL: Barys doorbreekt losing-streak; wederopstanding Metallurg
Next Tilburg Trappers: voorloper in alles