Tilburg Trappers: voorloper in alles


Foto: Sven van der Oost, Face-Off

Face-Off komt dit seizoen bij alle teams op bezoek. Een aantal teams hebben wij al eens bezocht, maar het beste Nederlandse team ontbrak nog op de lijst: Tilburg Trappers. Zij spelen zoals bekend op het derde niveau van Duitsland in de Oberliga. De Trappers waren afgelopen zondagmiddag aan de beurt in hun thuiswedstrijd tegen TecArt Black Dragons Erfurt. Wat volgde was een openbaring op ijshockey-gebied.

Het ademt ijshockey

Als je Stappegoor binnen komt weet je het gelijk. Alles ademt hier ijshockey. Dat, in combinatie met de Brabantse hartelijkheid is een combinatie die in Nederland en België zijn weerga niet kent. Tilburg Trappers is een voorloper in alles. Zowel op organisatorisch gebied, als op het ijs. De gedrevenheid en professionaliteit druipt er vanaf. En alles is gedreven door passie voor de sport en de club.

Stappegoor

Stappegoor is een keurige en moderne ijshal die plaats biedt aan circa 2.500 toeschouwers. Een gesprek met Ruud van Baast, bestuurslid TOP Media en PR, leert dat het eigenlijk altijd bijna vol zit met seizoenkaarthouders. Toch wil het bestuur van de Trappers mensen altijd nog de kans geven om een losse kaart te kunnen kopen. Immers, op die manier is er weer ruimte om nieuwe mensen kennis te laten maken met het spelletje en met de Trappers zelf natuurlijk.

Foto Sven van der Oost, Face-Off

Fanzone

Achter de lange zijde is een ware fanzone ingericht. Ook hier ademt het ijshockey. De historie van de club wordt zeker niet vergeten. Aan alles is gedacht, zo staat het barpersoneel bijvoorbeeld in keurige clubkleding hun werk te doen. Binnen is er voldoende gerstenat en ander vocht voor de innerlijke mens beschikbaar. Buiten is een ware ‘Biergarten’ ingericht. Een ‘Bratwust’ mag je dan ook niet overslaan als je een middagje Tilburg Trappers aandoet. Je speelt nu eenmaal niet voor niets in de Duitse Oberliga!

Foto Richard de Weijze, Face-Off

Business

Ook voor de zakelijke relaties van Tilburg Trappers wordt goed gezorgd. In de business-ruimte, met zicht op het ijs, is het prima toeven. Net als overal in Stappegoor voel je gelijk weer die betrokkenheid bij de club. En net als op de tribunes is het ook hier weer gezellig druk, ondanks dat Sinterklaas bij veel families die middag cadeaus bracht. De toegankelijkheid van de Trappers is na afloop nog eens duidelijk als beide coaches hier, direct na de wedstrijd, op het podium napraten over de wedstrijd. Een wedstrijd die overigens eenvoudig met 7-2 werd gewonnen door ‘die Holländer aus Tilburg’.

Media

Daarnaast is ook aan de media gedacht. Voor hen zijn zitplaatsen beschikbaar vlak achter de bank van de Trappers. De plaatsen zijn inclusief een schrijfdesk en oplaadpunten voor de electronische apparatuur. In menig ander (sport)stadion zijn de faciliteiten stukken minder dan bij Tilburg Trappers. Na afloop, in de geïmproviseerde mixed-zone, kan er heel gemakkelijk met de spelers worden nagepraat. Net als bij de BeNeLeague teams zijn de spelers enorm benaderbaar. Als vergelijking met de professionele voetballerij, waar ik de laatste tien jaar in heb gebivakkeerd, is dat een openbaring. Geen nikszeggende, inhoudsloze en plichtmatige antwoorden, maar een oprecht en eerlijk verhaal. En iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen: om het ijshockey meer platform te geven.

Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Het kán dus wel in de lage landen

Zoals te verwachten ligt het tempo en niveau van de wedstrijden van Tilburg hoger dan in de BeNeLeague. Niet gek natuurlijk, want de Oberliga is nu eenmaal twee tredes hoger dan de competitie in Nederland en België. Service, spektakel, professionaliteit, kwaliteit en de Brabantse gastvrijheid. Een gouden combinatie die als waar voorbeeld dient voor het ijshockey in Nederland en Belgie. Het kán dus wel in de lage landen! Het stevige organisatorische fundament wat de Tilburgers hebben neergezet moet als maatstaf dienen voor de BeNeLeague clubs. Een dagje Tilburg Trappers een must-do voor iedere ijshockey liefhebber. Dat geldt niet alleen voor spelers en fans, maar zeker ook voor bestuurders van clubs. Echt, ga eens kijken op Stappegoor. Je zult er geen spijt van krijgen.

Previous Alex Ovechkin nekt Chicago Blackhawks
Next Matthew Tkachuk (Calgary Flames) een duel geschorst