4-ON-4: U18 meiden, Olympische droom, Heerenveen en topscorers


PyeongChang Face-Off

Nu de meiden U18 deelnemen aan het WK, betekent dit dan ook dat we een Olympische droom kunnen gaan koesteren? Voor vrouwen en mannen?

Ed: Nee, voorlopig nog niet. Dan moet er echt wat veranderen aan de korte en lange termijn visie. Niet roepen in ‘op termijn’ termen, maar helder afgekaard ‘binnen x jaar willen we hier staan’. Met name bij de jeugd, want daar moet je al beginnen wil je hieraan gaan denken. Daarnaast moet ook het vrijblijvende karakter verdwijnen, wil je op Spelen niveau gaan denken. Dan kom je niet weg met afzeggen voor verre uitduels, omdat je de volgende dag vroeg op moet. Landen als Frankrijk en Denemarken zijn richtpunten als je op dat niveau aan wil haken. Vergelijk dat met waar je nu staat, en je hebt het antwoord op de vraag of je -op dit moment- een Olympische droom moet koesteren.

Jonathan: Het koesteren van een olympische droom moet je in mijn optiek altijd doen. Het hebben van een droom geeft namelijk ook iets om te verwezenlijken. Wel denk ik dat Olympisch niveau nog een tijdje op zich zal laten wachten. Er worden nu goede stappen gezet om ijshockey in Nederland op hoger niveau te tillen. Ik denk dat je dit terugziet bij de prestaties van de Tilburg Trappers, maar ook bij teams als HIJS en Fleyers die langzaamaan toch wel de BeNe League lijken te ontgroeien. Geef het tijd, en met z’n allen komen we er wel!

Oscar: De Olympische droom voor vrouwen en mannen is, op dit moment, veel te hoog gegrepen. Dit omdat Nederland geen goede jeugd ontwikkelingprogramma’s heeft zoals bijvoorbeeld de Scandinavische landen. De bond moet hiervoor structureel budget vrij maken wat nu niet het geval is. Alleen dán zijn de Olympische Spelen eens haalbaar in de toekomst.

Patrick: Dromen mag natuurlijk altijd, maar je moet wel reëel blijven. Bij de mannen zie ik dit heel moeilijk worden. Daar hebben we naar mijn idee voorgoed de aansluiting gemist. Eerst komend WK goed presteren en promoveren. Daarna zorgen voor stabiliteit. Ik laat me door de vrouwen graag verrassen, al is daar ook nog een hele lange weg te gaan. Geld blijft toch de bottleneck bij zowel de vrouwen als de mannen.

Previous Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij
Next AHL Speelweek 7 - Wilkes Barre/Scranton Penguins blijft koploper