4-ON-4: U18 meiden, Olympische droom, Heerenveen en topscorers


Nederland U18 Face-Off
Foto: Reginald Delmarche, Face-Off

De meiden U18 hebben de eerste oefenwedstrijd achter de rug in de aanloop naar het WK. Wat zijn jullie verwachtingen van de meiden?

Jonathan: Ik denk dat de dames heel ver gaan komen gedurende het WK. Ze spelen goed als team, en hebben toch maar even een mooi resultaat neergezet. Ik kijk ernaar uit om dit team verder te zien ontwikkelen in de aanloop naar Mexico!

Oscar: Omdat het de eerste keer is dat de meiden U18 op een WK staan, heb ik na het eerste oefenduel nog geen verwachtingen. Dit omdat er ook pas één oefenduel is gespeeld.

Patrick: Een leuke enthousiaste groep meiden met dito begeleiding, die de strijd der Lage Landen al in hun voordeel hebben beslist. Het zou mooi zijn als ze een goed resultaat behalen tijdens het komende WK. Ook zou het een mooie basis kunnen betekenen voor het vrouwenteam van de komende jaren. Ik ga ze zeker volgen tijdens hun avontuur in Mexico.

Ed: Lekker chauvinistisch ben ik: die meiden gaan voor goud en dat verwacht ik ook wel eerlijk gezegd. Er zitten een paar spelers tussen die op het ‘grote vrouwen WK’ hebben meegedaan, dat is alleen maar een plus. Nee, ik voer de druk niet op, maar ik zou het eeuwig zonde vinden als deze meiden niet met goud terugkomen naar Nederland.

Previous Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij
Next AHL Speelweek 7 - Wilkes Barre/Scranton Penguins blijft koploper