4-ON-4: U18 meiden, Olympische droom, Heerenveen en topscorers


Nikita Kucherov Face-Off

Wie wordt dit jaar de topscorer in de NHL? Nikita Kucherov (Tampa Bay), Vladimir Tarasenko (St.Louis), Auston Matthews (Toronto) of toch nog een keer Alex Ovechkin (Washington)? Of heb je zelf nog een andere favoriet?

Oscar: Ik zie Alex Ovechkin als favoriet voor de NHL topscorerstitel en hij zal het (hopelijk) ook gaan halen. Maar het zal wel een spannende strijd worden.

Patrick: Het is wellicht vloeken in de kerk, maar hiervoor ontbreekt me de kennis. Ik heb echt even de statistieken moeten bekijken op de NHL site. Van de KHL weet ik ze uit mijn hoofd. Kucherov lijkt me heel compleet, prachtige cijfers dit seizoen en Ovechkin blijft een fenomeen. Maar ga toch gewoon voor de huidige nummer twee van de lijst, John Tavares. Vraag me niet waarom, wellicht omdat ie niet in het genoemde rijtje stond.

Ed: In mijn preview op het seizoen van Tampa Bay schreef ik: ‘Verder is Nikita Kucherov een pareltje binnen de ploeg. De Rus was vorig seizoen goed voor 85 punten in 74 duels. Hij gaat zijn vijfde seizoen in en kan tot nu toe 276 punten in 330 duels op zijn scorecard zetten. Let wel: Kucherov is afgelopen juni 24 jaar geworden. Als je op deze leeftijd zulke cijfers kunt overleggen, moet je een diepe buiging maken.’ Hij maakt het opnieuw absoluut waar, en is daarom voor mij de grote favoriet om met deze titel aan de haal te gaan.

Jonathan: Hoewel Kucherov nu wel overtuigend de lijst aanvoerde met zeventien goals, heb ik ook hoge verwachtingen van Auston Matthews. Laten we niet vergeten dat vorig seizoen zijn eerste seizoen was, en toen heeft hij een belangrijke stempel gezet voor de Toronto Maple Leafs. Het zou mij niets verbazen als hij dit seizoen eindigt als topscorer in de NHL.

Previous Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij
Next AHL Speelweek 7 - Wilkes Barre/Scranton Penguins blijft koploper