4-ON-4: U18 meiden, Olympische droom, Heerenveen en topscorers


Flyers HIJS Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Zijn de twee 8-3 zeges van dit weekend de wederopstanding Heerenveen? Of roepen we volgende week weer ‘waar zijn de Unis Flyers?’ Zeven wedstrijden en al drie nederlagen, komt het goed?

Patrick: Unis Flyers is en blijft een topploeg in Nederland, al ontbreekt dit jaar bij een aantal spelers wellicht de gretigheid. Het team leunt wel heel erg op zijn powerplay. Ik schat Den Haag dit jaar als team hoger in. Het seizoen is echter nog lang en kwaliteit verloochent zich niet. Het is typisch Nederlands om een team af te schrijven na wat mindere resultaten. Het gaat zeker nog heel spannend worden, en dat is toch wat we willen.

Ed: Het komt zeker wel goed met Heerenveen. Maar! Het is dit jaar een stuk interessanter geworden, gezien de rol van HIJS Hokij dit seizoen. Ik moet zeggen van de teams die ik dit seizoen heb zien spelen bij HIJS de meeste progressie heb gezien. Heerenveen afschrijven na een wat mindere fase gaat wat ver. Ze verliezen van HYC, HIJS en Eindhoven. Zeker die eerste twee kun je wel eens van verliezen, en de nederlaag tegen Eindhoven, was voor 99% op het conto van Kemphanen goalie Mollen te schrijven. Ik verwacht echter niet dat ze alle titels met succes gaan verdedigen.

Jonathan: De Unis Flyers hebben tot nu toe laten zien, dat ze niet zo goed als team spelen als voorgaande seizoenen. Met de overtuigende zeges van dit weekend, is wel duidelijk dat dit team toch nog steeds niet onderschat moet worden. Ik vermoed dat de Unis Flyers ook dit seizoen gewoon weer tot de (halve) finalisten behoren.

Oscar: Ik zie Heerenveen als titelkandidaat voor het kampioenschap. De Friezen winnen vaak op kracht en dat zal nu aan het einde van de rit ook het geval zijn.

Previous Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij
Next AHL Speelweek 7 - Wilkes Barre/Scranton Penguins blijft koploper