Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij


Face-Off NHL Recaps

Nashville Predators maakte vannacht korte metten met Winnipeg Jets en laagvlieger Arizona Coyotes won voor de derde maal op rij. Onze redacteuren maakten weer een mooi overzicht van de maandagnacht in de NHL.

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 2-3

De Sabres kregen te weinig in dit leuke duel met de Blue Jackets. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was Columbus dat scoorde. Pierre-Luc Dubois, Artemi Panarin en Boone Jenner gaven de Blue Jackets een 0-3 voorsprong, waarna Sam Reinhart en Evander Kane nog wat terug deden. Evander Kane deed zijn naam weer eer aan, hij pakte op acht seconden van het einde nog even een straf mee.

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 1-4

Arizona is dan eindelijk ook aan het NHL seizoen begonnen en ze boekten hun derde zege op rij, tegen een in bloedvorm zijnde Leafs. Die zagen hun zegereeks beëindigd worden en kregen na twee shut-outs weer eens goals tegen. Het was ook hier een leuke pot, die pas vlak voor tijd werd beslist met twee empty netters. Clayton Keller (twee assists) en Oliver Ekman-Larsson (winnende goal) waren de belangrijke mannen bij de Coyotes.

Washington Capitals – Calgary Flames 1-4

Johnny Gaudreau scoorde weer punten in de tiende wedstrijd op rij en hielp daarmee zijn team aan de 4-1 overwinning op de Capitals. Waar Lars Eller de Caps nog op voorsprong schoot waren het daarna de Flames die de wedstrijd over namen door goals van Johnny Gaudreau, Sean Monahan, Mikael Backlund en Mark Giordano. Tevens maakte Mike Smith 29 saves in dit duel waarmee hij zeven duels van zijn laatste negen won.

Nashville Predators – Winnipeg Jets 5-3

Zeven overwinningen uit de laatste acht wedstrijden voor de Predators. Drie spelers met een doelpunt en een assist. Kyle Turris, Kevin Fiala en Ryan Johansen. Verdediger Matthias Ekholm scoorde een goal en dat was voor de vierde wedstrijd op rij. Preds keeper Pekka Rinne maakte 32 reddingen. In het eerste verlies van de Jets in vijf wedstrijden scoorde Matthieu Perrault twee maal. Keeper Connor Hellebuyck van de Jets moest vandaag vijf keer vissen op negenentwintig schoten.

Minnesota Wild – New Jersey Devils 3-4 OT

Het lijkt er op dat Devils dit seizoen liever uit spelen dan thuis. Uit negen van de de elf wedstrijden werd een punt of meer behaald. Vandaag was het John Moore die zijn derde winnende treffer van het seizoen liet optekenen. Twee van de drie gescoord inbed verlenging. De Wild schoten meer op doel om uiteindelijk in de derde periode een twee goals achterstand in te lopen. Goed voor één punt vandaag.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 2-3 SO

Een shootout van negen rondes was er voor nodig om een winnaar aan te wijzen in dit duel. Antoine Vermette scoorde en nam voor zijn team de twee punten mee uit het Sap Center.
Het was een gelijk opgaande strijd waarin beide keepers flink aan de bak moesten. Reto Barra stopte 40 schoten van de Sharks en Martin Jones stopte 27 schoten van de Ducks

Previous Daniel Sprong wint weer met Baby Penguins
Next 4-ON-4: U18 meiden, Olympische droom, Heerenveen en topscorers