Daniel Sprong wint weer met Baby Penguins


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh Penguins. Een rustige speelweek dit keer voor de Baby Penguins. Slechts één duel stond er voor het team op het programma in de AHL. Dat was het uitduel met Binghampton Devils.

New Jersey Devils
Binghampton Devils, het affiliate team van New Jersey Devils, speelt haar thuiswedstrijden in de Floyd L. Maines Veterans Memorial Arena in Binghampton. Bekende naam op het Devils’ roster was Joseph Blandisi, die inmiddels 68 NHL duels voor New Jersey Devils achter zijn naam heeft staan. Hoe dan ook, de Baby Penguins versloegen de Baby Devils met 4-3 voor 4.897 toeschouwers. Zij blijven hierdoor aan de leiding gaan in de Atlantic Division.

Niet gemakkelijk, wel gewonnen!
Een gemakkelijk avondje was het allerminst. Penguins goalie Casey DeSmith moest 31 saves maken om de zege over streep te trekken. WBS Penguins incasseerde daarnaast liefst drie powerplay goals. Aanvallend kon het weinig potten breken, want Devils’ goalie Ken Appleby kreeg slechts achttien pucks op zich afgevuurd. Maar hij kon wel viermaal vissen!

Wat deed Sprong?
De inbreng van Daniel Sprong was niet heel bijzonder: hij liet geen punten noteren. Wel kreeg onze landgenoot in de derde periode vier penalty minuten aan zijn broek. Twee voor  ‘tripping’ en twee voor een face-off violation.

Vol schema komende week
Komende week staat er een voller schema voor de Baby Penguins klaar. Woensdag, vrijdag en zaterdag mogen ze het ijs op. Wie weet zien we Daniel dan weer op het scoresheet.

Previous Radko Gudas (Philadelphia Flyers) tien duels geschorst
Next Nashville komt op stoom, Arizona boekt derde zege op rij