Alexander Jacobs weg bij Ratinger Ice Aliens: “scheiding op basis van diverse factoren”


Alexander Jacobs is geen oefenmeester van Ratinger Ice Aliens meer. Dat hebben de Nederlandse coach en de Duitse ploeg uit de Regionnalliga in onderling overleg besloten. In een reactie laat Jacobs, die twee weken geleden nog ondervraagd werd in onze rubriek Off-Ice, weten wat de oorzaak is van de plotselinge breuk. Jacobs was bezig aan zijn derde jaar in dienst van de Ice Aliens.

In het eerste seizoen pakten de Ice Aliens meteen het kampioenschap onder leiding van Jacobs en een seizoen later eindigde de ploeg op een tweede plaats. Dit seizoen staat de ploeg vooralsnog op een vijfde plaats in de Regionnalliga West. Toch is het besluit om niet met elkaar door te gaan niet alleen op sportieve gronden gebaseerd. “Ik ben absoluut niet ontslagen. Ik wilde zelf niet verder en heb mijn twijfels geuit bij de club. Zij waren in shock van mijn mededeling, maar ze merkten wel dat mijn besluit definitief was. Wat mij heeft doen besluiten om er mee te stoppen, daar kan ik niet het fijne van zeggen. Het heeft te maken met verschillende factoren. Daarbij moet je denken aan privé, werk, maar ook aan visie. Wij hebben daarom besloten om in onderling overleg uit elkaar te gaan. De breuk heeft niks te maken met sportieve resultaten, wat nu allemaal op Facebook en dergelijke de rondte gaat.”

In het persbericht laat de Duitse club weten de breuk te zien als ‘een pijnlijke stap’. Er zijn goede relaties opgebouwd tussen Jacobs, de club en mensen daar omheen. Beide partijen vinden echter dat er sportieve veranderingen nodig zijn. Achim Johnigk, jeugdtrainer bij Ratinger, is voorlopig aangesteld als de vervanger van Jacobs. Jacobs zelf gaat voorlopig rustig afwachten wat er nu op zijn pad komt. “Even wat rust nemen, wat energie in het gezin stoppen en dan kijken we wel weer wat er op het pad komt.”

Previous Succesvolle terugkeer Shipachov bij SKA; Spartak Moskou blijft winnen
Next Gebroeders Klijsen van Tilburg Trappers naar Antwerp Phantoms