Succesvolle terugkeer Shipachov bij SKA; Spartak Moskou blijft winnen

Face-Off KHL Update

BACK TO BUSINESS !!! We pakken de draad weer op met een nieuwe update KHL. De afgelopen dagen zijn er al weer de nodige wedstrijden gespeeld. Wie heeft de onderbreking het best verwerkt? Patrick van Rijswijk praat jou bij.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Sibir Novosibirsk 4-1 (4-0, 0-1, 0-0)

DRIE GOALS IN VIER MINUTEN !! In de eerste periode werd Sibir volledig overklast. Tussen de negende en twaalfde minuut scoorden Shiksatdarov, Rau, Khairullin en Galimov voor de ontketende thuisploeg. In de rest van dit eenzijdige duel wist Neftekhimik het net niet meer te vinden. Sibir deed nog iets terug door een treffer van Sannikov.

Dinamo Minsk – Ak Bars Kazan 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Een verrassende zege van Minsk op hoogvlieger Kazan. Sharangovich maakt in de tweede periode de verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Tot die tijd had Minsk een enorm overwicht. De gelijkmaker van Glukhov kwam dan ook uit de lucht vallen. De Wit-Russen raakten echter niet van hun stuk. Kovyrshin, Linglet en Gragnani bezorgden Minsk de mooie en belangrijke overwinning.

Vityaz – HC Sochi 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)

Collins was de grote man voor HC Sochi. Hij scoorde tweemaal in de laatste drie minuten van deze wedstrijd. Na de tweede periode stond het nog 2-1 voor de thuisploeg. Drie treffers van HC Sochi besliste de wedstrijd in de derde periode. Voor Sochi scoorden Khlopotov, Polasek en Collins (2). Afinogenov en Voronkov waren trefzeker voor Vityaz.

Admiral Vladivistok – SKA St. Petersburg 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Shipachov keerde terug op het oude nest. Hij gaf zijn terugkeer glans met de openingstreffer voor SKA. Na zijn moeizame periode bij Vegas Golden Knights tekende hij tot het einde van het seizoen. Het werd een moeizame en zwaarbevochten zege. Het was uiteindelijk Koskiranta die de wedstrijd met een empty-netter besliste.

Kunlun Red Star – Dinamo Moskou 1-2 SO (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Goalie Yeryomenko had met 44 saves een heldenrol voor de Moskovieten. Hij moest alleen capituleren voor een late treffer van Kane. Hietanen had Dinamo in de eerste periode op voorsprong gezet. Het was Varnakov die in de shoot-out Dinamo Moskou het extra punt bezorgde.

Torpedo Nizhny Novgorod – Avtomobilist Yekaterinburg 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

De nieuwe aanwinst “P.A.” Parenteau, onder andere ex- Maple Leafs, scoorde zijn eerste treffer voor Avtomobilist. Het team uit Yekaterinburg blijft het zeer goed doen. De andere treffers voor Avtomobilist kwamen op naam van King, Krikunov en Milovzorov. Galuzin nam beide treffers voor Torpedo voor zijn rekening.

Spartak Moskou – Metallurg Magnitogorsk 3-2 SO (0-1, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Drie op een rij en acht uit de laatste negen voor Spartak. Na de overwinningen op SKA St. Petersburg en Dinamo Moskou, was het nu Metallurg dat er aan moest geloven. De misere voor Metallurg wordt alleen maar groter. Sterspeler en captain Mozyakin viel ook nog eens uit met een blessure. Trunyov besliste de shoot-out. Eerder scoorden Chernykh en Dergachyov voor Spartak en Osala en Mozyakin voor Metallurg.

Severstal Cherepovets – Tractor Chelyabinsk 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

Severstal deed goede zaken voor de play-offs. Door de vele strafminuten werd het een onnodig moeizame zege. Stransky kreeg een game penalty voor een te hoge hit op Koltsov. In de laatste tien minuten werd het verschil gemaakt door treffers van Yashin en Masuhr. De andere treffers kwamen op naam van Ugarov voor Severstal en Videll en Kruchinin voor de Steelman.

Dinamo Riga – Lada Togliatti 2-1 SO (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Het duel tussen de laagvliegers eindigde in een SO overwinning voor de Letten. Tijdens de reguliere speeltijd had Valuisky Lada de voorsprong gegeven. Indrasis maakte gelijk namens Dinamo. Ondanks het overwicht van de thuisploeg in de overtime, viel de beslissing pas in de shoot-out. Kristo was de gevierde man in Riga.

Previous Mogelijke uitbreiding van de NHL in aantocht; Houston kanshebber?
Next Alexander Jacobs weg bij Ratinger Ice Aliens: "scheiding op basis van diverse factoren"